• Domů
  • Blog
  • Zynn jako napodobenina Tik Toku? Tvůrci videí si zde dokáží slušně vydělat
Zynn jako napodobenina Tik Toku? Tvůrci videí si zde dokáží slušně přivydělat

Zynn jako napodobenina Tik Toku? Tvůrci videí si zde dokáží slušně vydělat

  • 07. 07. 2020
  • Ostatní

Už jste slyšeli o nové mobilní aplikaci pro vytváření a následné sdílení krátkých videí? Pravděpodobně ano, ačkoli jste možná měli na mysli spíše Tik Tok. Nyní ji ale v žebříčku nejstahovanějších bezplatných aplikací přeskočila sociální síť Zynn, která se první jmenované velmi podobá. Proč je tak oblíbená?

Tik Tok, kde si lidé mohou vydělat

Zynn je vlastně velmi podobný Tik Toku a to se vším všudy – i zde můžeme sledovat nebo sami sdílet krátká videa, která dokážou zaujmout širokou uživatelskou základnu. Také za touto aplikací stojí čínská společnost (zde je to Kuaishou) a můžeme říct, že především díky vtipným a úderným videím se původní sociální síť stala tolik oblíbenou. Jak ale došlo k tomu, že si novinka vede tak dobře?

Úspěch díky MLM

Základem úspěchu bylo odlišení od konkurence. Aplikace Zynn se tedy začala propagovat pomocí tzv. MLM marketingu – svým uživatelům nabídla peníze za registraci, používání i doporučení aplikace. Za samotnou registraci dostane uživatel jeden dolar, za každého nového uživatele dalších deset (za prvního dokonce dvacet). Finančně ohodnoceno je také zhlédnutí každého videa. Tímto způsobem nemusí tvůrci platit za reklamu třetím stranám, protože k rozšíření ochotně přispějí sami uživatelé, kteří jsou za propagaci finančně ohodnoceni. A v tom tkví celkový úspěch.

Není všechno zlato, co se třpytí

Do povědomí se aplikace bohužel dostala také díky obviněním z plagiátorství, která vedla ke stáhnutí z Google Play, později také z App Store. Appka byla totiž plná videí, která jsou známá z jiných platforem (Tik Tok, YouTube, Instagram, apod.). A tento obsah byl údajně nahrán pod novými účty bez svolení autorů. Společnost událost okomentovala jako přešlap, přičemž na nápravě prý tvůrci usilovně pracují. Tak uvidíme, jak to bude v budoucnu.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”