• Domů
  • Blog
  • Xiaomi Redmi představuje svůj první monitor. Zaujme nenáročné uživatele
Xiaomi Redmi představuje svůj první monitor. Zaujme nenáročné uživatele

Xiaomi Redmi představuje svůj první monitor. Zaujme nenáročné uživatele

  • 05. 06. 2020
  • Ostatní

Společnost Xiaomi Redmi a především portfolio jejich produktů jde strmě nahoru. Založena byla sice teprve v roce 2010, ale již nyní ji srovnáváme s takovými velikány, jako Samsung či Huawei. To vše zásluhou kvalitních produktů nabízených za atraktivní cenu. Patří mezi ně převážně mobilní telefony, avšak nyní přišlo celkem velké překvapení.

Nejen telefony

Když se řekne Xiaomi, většina lidí si vzpomene na nového čínského velikána v oblasti prodeje mobilních telefonů s příslušenstvím. Jak jsme již v úvodu zmínili, Xiaomi jde stále vpřed, proto o novinky této značky není nouze. Důkazem jsou hodinky či fitness náramky, elektrické koloběžky, laptopy, televize či zařízení do „chytré“ domácnosti (robotické vysavače, čističky vzduchu, osvětlení, rychlovarné konvice, elektrické zubní kartáčky atd.).

Rozšíření o další kategorii

Čím ale společnost doopravdy překvapila, je produkt Redmi Display 1A, což je první vlaštovka z kategorie PC monitorů. Tato novinka zaujala širokou veřejnost – jde totiž o cenově dostupný a vzhledově zajímavý monitor s úhlopříčkou 23,8 palce. Má LCD IPS panel s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Obraz dosahuje jasu 250 nitů při kontrastu 1000:1 a obnovovací frekvencí 60 hz, monitor tedy poskytne příjemný vizuální výsledek. Zadní strana obsahuje všechny porty, včetně HDMI a VGA. Druhý jmenovaný je dnes již sice kapku zastaralý, ale vzhledem k tomu, že prodej cílí do nižší cenové hladiny, očekává se, že jej budou kupovat lidé se staršími zařízeními, kteří tento port jistě ocení. Nejedná se tedy o bombu mezi monitory, běžným uživatelům však poslouží dostatečně.

Příznivá cena i vzhled

Vzhledově zaujme Redmi hned na první pohled – jednoduchý monitor s ultra tenkými rámečky (7,3 milimetrů), vyjma toho spodního. Takto úzké rámy ocení ti, kteří touží po zapojení více monitorů – konstrukce šetří místo a nenarušuje obraz. V pořízení dané novinky nebrání ani cena. Ta činí 599 čínských jüanů za kus, což je asi 2000 Kč bez daně. Zatím Redmi seženeme jen v Číně, je však pouze otázkou času, kdy bude monitor dostupný globálně.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”