Xiaomi chystá ohebný telefon

Xiaomi chystá ohebný telefon

  • 28. 02. 2021
  • Ostatní

Poslední rok přeje trendu ohebných telefonů. Ti největší lídři mezi výrobci smartphonů, jako jsou Samsung, Huawei či třeba Motorola již své modely představili. O tom, že ani Xiaomi neusíná na vavřínech není pochyb, pojďme se tedy na to podívat.

Jít s dobou

Čas od času se do popředí dostane určitá vychytávka, která spustí lavinu napříč celým oborem. V minulosti to byly vysouvací smartphony, poté véčka a nyní ohebné displeje, které z telefonů udělají menší tablet. Tento trend započal již loni, letos tomu není jinak. Na průkopníka Samsung Galaxy Fold, který tuto vlnu odstartoval, navázali další výrobci. Nejinak je tomu i u Xiaomi, který má letos odhalit hned trojici ohebných telefonů.

Únik z metra

Kromě informací o chystané trojici jsme doposud nic jiného o novinkách nevěděli. Tedy až doposud. Nedávno se totiž objevily fotografie pořízené v pekingském metru, jenž chystaný model odhalily v maskovacím krytu. Že skutečně jde o značku Xiaomi napovídá softwarové rozhraní (MIUI). Ale právě skutečnost, že telefon někdo zkoušel veřejně, včetně pořízení fotografií a to hned z několika úhlů, působí kapku podezřele…

Co víme?

Pokud ale budeme dané situaci věřit, můžeme o novém modelu zjistit hned několik informací. Hlavním bodem kritiky se stal především samotný displej, v jehož středu je vidět výraznou rýhu. Tu ale může zvýrazňovat úhel či případná krycí fólie. Dalšími body pak jsou větší rozměry (které ale opět může zkreslovat krycí pouzdro) nebo chybějící průřez přední kamerky. Její úplnou absenci to ale nutně znamenat nemusí – může být vyjíždějící nebo skrytá přímo pod displejem. Pravděpodobné taktéž je, že telefon bude vypadat jako otevřená kniha, dle technických informací je možné počítat s úložištěm 256 GB, ovládání hlasitosti a zapínací tlačítko lze hledat na pravé straně. Tedy alespoň tak se vyjádřila řada odborníků, kteří nový model zkoumali v rámci veřejně dostupných zpráv. Bude tomu skutečně tak? To ukáže až čas.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”