• Domů
  • Blog
  • WordCamp 2018 – naše netradiční sobota
WordCamp Brno úvodní

WordCamp 2018 – naše netradiční sobota

  • 30. 11. 2018
  • Ze života firmy

WordPress – ti z vás, kteří spravují své webovky, tohle slovo většinou znají. Ti nepolíbení brzy pochopí. WordPress je redakční systém určený k tvorbě a správě webů. Programují ho dobrovolníci z celého světa. Každý rok se vývojáři sejdou na WordCampu, aby mohli sdílet inspiraci, knowhow i různé vychytávky jak mezi sebou, tak s veřejností. Ten letošní se konal 20. října v Brně, a ačkoliv už od akce pár týdnů uběhlo, stejně se s vámi chceme podělit o naše zážitky.

Weby nás živí

Většinu dne strávíme ponoření v programování, vylepšování a udržování webovek našich klientů. Přestože používáme i jiné systémy, WordPress máme celkem rádi. Proto dokážeme ocenit, jakou námahu vývojáři vkládají do jeho vylepšování. Rozhodli jsme se je podpořit trochu víc a taky přispět svojí troškou do mlýna – stali se z nás jedni ze sponzorů konference WordCamp Brno 2018. Takže je jasné, že jsme si akci nemohli nechat ujít. Celodenní konference proběhla předposlední říjnovou sobotu v prostorách Stavební fakulty VUT v Brně.

Zase víme, co frčí

Základním posláním WordCampu je rozšířit novinky ze světa WordPressu do celé komunity vývojářů.  Ale letošní ročník ovládli také řečníci, kteří přinesli i jiná poselství. Získali jsme třeba nový pohled na řízení společnosti nebo na vnímání potřeb zákazníků. WordCamp 2018 pro nás však byl především o setkávání. Ať už s vývojáři, mluvčími nebo lidmi, kteří táhnou za stejný provaz jako my. To ale neznamená, že bychom vynechali přednášky o samotném WordPressu. Je to jeden ze systémů, který naši zákazníci používají a v němž taky aktivně vyvíjíme. Proto jsme se nechali vtáhnout do světa novinek, inovací i různých zlepšováků.

Co říci závěrem? Atmosféra, přednášky a workshopy byly prostě na jedničku. Vidíme se zase za rok!

O autorovi
Adéla Formánková
Adéla Formánková Bývalý marketing konzultant

„Nebýt ovce. A dostat ze sebe to nejlepší. Snadno se to řekne, hůř se tomu dostojí. Psaní článků je pro mě srdcovka. Běžně moje texty najdete na webech, v tiskovinách a propagačních materiálech klientů nebo taky zde, na blogu.“