• Domů
  • Blog
  • Withings ScanWatch – hodinky, které ohlídají vaše zdraví
Withings ScanWatch – hodinky, které ohlídají vaše zdraví

Withings ScanWatch – hodinky, které ohlídají vaše zdraví

  • 26. 10. 2020
  • Ostatní

    Zdraví na prvním místě. Tak by mohlo znít moto francouzské společnosti Withings, která přichází s inovativními produkty zaměřujícími se právě na kontrolu lidského zdraví. Světu představila například první osobní váhy s WiFi, tlakoměry vytvářející celkovou analýzu lidského těla či první chytré hybridní hodinky.

    Elegantní design

    Withings ScanWatch jsou jedny z prvních chytrých hodinek, které dokáží včas odhalit řadu zdravotních potíží pomocí zabudovaných senzorů. Kombinují klasický ručičkový vzhled s moderním kruhovým OLED displejem. Nechybí ani klasická korunka, pomocí níž lze vybírat z různých funkcí. Pouzdro z nerezové oceli je voděodolné, ciferník je skryt pod safírovým sklíčkem. Základní balení nabízí plastový řemínek, ale dokoupit lze i kožený, tkaný či nerezový. V nabídce jsou dvě velikosti (38 a 42 mm) a dvě barvy (bílá a černá).

    Hlavní senzory

    Hodinky disponují dvěma hlavními senzory detekujícími zdraví srdce (EKG) a spánek. Pravidelné monitorování tepu či dodatečné spuštění funkce EKG zvládne odhalit nesrovnalosti srdečního rytmu. EKG lze přímo sledovat v aplikaci Health Mate, s kterou se pak můžete odkázat na vašeho lékaře. Detekce spánku podává přesné informace o jeho kvalitě a délce, dále také o průběhu spánkových fází. Výsledky daného Sleep Score lze opět sledovat v aplikaci Health Mate.

    Fantastická výdrž

    Kromě těchto základních funkcí lze využít i mnohé další: spálené kalorie, ušlé kroky, sledování tréninku i srdečního tepu. Funkce chytrého buzení Smart Wake-Up zaručuje probuzení uživatele tichými vibracemi v nejlepší moment vypozorovaný ze spánkových cyklů. Velkou výhodou hodinek oproti konkurenčním modelům má pak být výdrž na jedno nabití, která dosahuje až 30 dní. Hodinky jsou již nyní dostupné i v České republice. Jejich jedinou nevýhodou zůstává snad jen cena. Ta se liší dle velikosti – menší jsou za 7790 Kč, větší pak stojí 8390 Kč. Tak co na hodinky říkáte?

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”