• Domů
  • Blog
  • WhatsApp rozšiřuje své služby
WhatsApp aplikace náhled

WhatsApp rozšiřuje své služby

  • 29. 12. 2019
  • Ostatní

WhatsApp stále pracuje na svém komplexním zlepšení. Mimo jiné mu má pomoct spolupráce s oblíbenou aplikací Any.do, která umožňuje snadné spravování úkolů. Právě o tuto funkci bude nově obohacena další aktualizace této populární aplikace.

Kdo je kdo?

Nejdříve si pojďme obě platformy představit. WhatsApp je populární a velmi snadný nástroj pro komunikaci přes mobilní telefony. Kromě klasických textových zpráv umožňuje také odesílání či přijímání hlasových hovorů, videohovorů, obrázků, fotografií, videí, dokumentů nebo aktuální polohy uživatele. Má jednu velkou výhodu, že je zcela zdarma.

O něco méně známým je správce úkolů Any.do. Jeho jednoduché rozhranní umožňuje svým uživatelům snadnou správu s možností připomínek, jejich sdílením, synchronizace s kalendářem a mnoha dalšími užitečnými funkcemi. Dále podporuje hlasové zadávání, přidávání podúkolů, připomínek podle polohy nebo třeba přidávání příloh. Základní verzi lze stáhnout zdarma, Premium verzi za poplatek.

Implementace dvou aplikací

Od spolupráce těchto dvou platforem můžeme tedy očekávat jediné – komunikační nástroj se spojí s tím „úkolovým“. Každá aplikace bude dál fungovat i separátně, avšak již zmíněná možnost synchronizace nabídce možnost přímo do WhatsAppu zadávat úkoly, které budou na přání připomenuty v uživatelem určený čas a datum. Ti, kteří mají stažený i Any.do, se nemusí obávat zmatků, kdy polovinu úkolů budou mít v jedné platformě, polovinu v druhé. Automatická synchronizace zajistí, že tasky zadané ve WhatsAppu ihned zobrazí také Any.do.

Neusnout na vavřínech

Danou aktualizací práce vývojářů ani zdaleka nekončí. Aby jejich „dítka“ obstála v konkurenčním boji, musí neustále docházet k dalšímu progresu, který je udrží v oblibě uživatelů. Kromě možnosti zadávání úkolů platforma brzy nabídne funkci, která po uplynutí určité doby smaže zprávy. Tuto dobu si uživatel určí sám, na výběr bude mít zřejmě z pěti variant: hodinu, den, týden, měsíc nebo rok. Očekávané jsou i další novinky a již nyní je jasné, že neustálé přidávání nových nástrojů má v sílící konkurenci přitáhnout další uživatele. A co vy? Necháte se nalákat?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”