• Domů
  • Blog
  • Výkonná novinka Realme X50 Pro 5G vstupuje na trh
Výkonná novinka Realme X50 Pro 5G vstupuje na trh

Výkonná novinka Realme X50 Pro 5G vstupuje na trh

  • 18. 03. 2020
  • Ostatní

Výrobce Realme na tiskové konferenci v Madridu představil svůj nový vlajkový model nesoucí označení X50 Pro. Kromě špičkové výbavy nabízí nižší cenu než další srovnatelná zařízení.

Mladá značka Realme

Značka spadá pod čínského výrobce Oppo původně mířícího na indický trh. Funguje sice necelé dva roky, ale už proniká do zemí celého světa. A úspěšně, zdá se. Již loni představila řadu smartphonů, o něž byl ve světě až nečekaný zájem. Nyní představuje nový vlajkový model, který má konkurenci porazit nejen nižšími cenami, ale také podporou 5G sítí.

Upoutá samotným designem

Kromě nadupané výbavy telefon nesoucí označení X50 Pro zaujme i svým vzhledem. Zadní strana je pokryta matným sklem a nabízí hned dvě barevné varianty: Rust Red (zrzavě červená) nebo Moss Green (mechově zelená). Kromě názvu společnosti zde najdeme také modul složený ze čtyř fotoaparátů. Přední stranu zaujímá 6,44 palců velký OLED displej s průřezem pro dva čelní fotoaparáty.

Hardware ohromí

Hlavním lákadlem je technické vybavení modelu. Pohon spočívá na velmi výkonném procesoru Snapdragon 865 s operační pamětí 8 nebo 12 GB. K celkové kapacitě přičtěme ještě kapacitu vnitřního uložiště 128 nebo 256 GB (podle zvolené varianty). Bohužel chybí možnost dalšího rozšíření pomocí karty microSD. Další pecku má představovat baterie, která má kapacitu velmi slušných 4200 mAh, přičemž plné baterie lze díky 65W nabíjení dosáhnout za pouhých 35 minut. Nezaostává ani čtveřice fotoaparátů. Hlavní snímač má rozlišení 64 Mpix, umožňuje dvojnásobné přiblížení a až dvacetinásobný zoom.

Tak kdy?

Přesné datum, kdy zařízení dorazí do Česka, zatím není známo. Podobně jsou na tom ceny, které lze pouze srovnávat s indickým trhem, kde je model již od 24. února dostupný. Orientačně: hranice se pohybuje od 599 do 749 eur. To už je pořádný důvod, proč by se konkurence měla začít třást, nemyslíte?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”