• Domů
  • Blog
  • Vhodnou hudbu pro děti přináší aplikace Spotify Kids
Chlapec poslouchá hudbu

Vhodnou hudbu pro děti přináší aplikace Spotify Kids

  • 21. 11. 2019
  • Ostatní

Není tajemstvím, že streamovací společnost Spotify patří k těm nejlepším ve svém oboru a stále na sobě pracuje. Nyní vyvinula novou aplikaci Spotify Kids – jak už název sám napovídá – speciálně pro děti.

Bezpečné pro děti

Dnes už není neobvyklé vidět i ty nejmenší děti se smartphonem v ruce. Rodiče si kolikrát neuvědomují, jak je důležité kontrolovat, jaký obsah jejich ratolesti vyhledávají. Ne všechno bývá totiž vhodné. Proto vývojáři Spotify vytvořili aplikaci určenou přímo jim. A to bez vulgarismů, sexuálních podtextů, zbraní či násilí. Dámy a pánové, přivítejte Spotify Kids.

Vlastní playlist podle věku

Nová služba je zaměřená na dvě věkové kategorie: menší a starší děti. Celkem obsahuje asi 6 000 skladeb, z nichž pouze ty z dílny dětských společností – jako jsou Disney, Nickelodeon, Discovery Kids či Universal Pictures – jsou nabízeny skupině mladších dětí. Druhá část už bude obohacena o popové skladby současných populárních zpěváků. Sem patří například Taylor Swift, Ariana Grande nebo Bruno Mars. Seznam nabízených skladeb se bude lišit podle oblastí. Rozpozná, co je kde oblíbené.

Malí uživatelé si mohou zvolit jednoho z celkem dvanácti různých avatarů, kteří určí barevné schéma appky. Dále mohou ukládat skladby, které se jim líbí, čímž si vytvoří vlastní playlist. Podobně jako verze pro dospělé i tato rozpozná, jaký druh hudby uživatel vyhledává a doporučí mu další obsah. Ale pozor, důležitá informace: na rozdíl od klasického Spotify, bude dětská verze dostupná pouze předplatitelům.

Kdy se dočkáme?

Společnost zpracovala také vlastní ochranu osobních údajů spadající pod nařízení GDPR či americké COPPA. Ta přesně určuje, co firma může sdílet s třetími stranami a co nikoli. Navíc neshromažďuje údaje o poloze dítěte. Dále rodičům umožňuje obsah dětského účtu kontrolovat či mazat.

Spotify Kids zatím prochází fází testování v Irsku. Má za úkol vychytat mouchy pro rozšíření do dalších koutů světa. Ačkoli již aplikaci lze v některých zemích stáhnout pomocí Google Play nebo App Store, oficiální datum rozšíření zatím určeno nebylo.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”