• Domů
  • Blog
  • Velké změny u Messengeru. V logu i funkcích
Velké změny u Messengeru v logu i funkcích

Velké změny u Messengeru. V logu i funkcích

  • 26. 10. 2020
  • Ostatní

O plánech Facebooku propojit trojici aplikací Messenger, Instagram a WhatsApp veřejnost ví déle než rok. Teprve poměrně nedávno jsme ale konečně mohli pozorovat první krůčky potvrzující daný záměr. Jako první přišlo na řadu propojení dvou jmenovaných aplikací.

Změny detekuje nové logo

Protože jako obvykle změny probíhají ve vlnách, mohly je zatím zaznamenat pouze někteří uživatelé. Mezi ty nejpatrnější patří nové logo. Respektive jeho nové barvy, protože od toho původního se ničím jiným neliší. Od instagramového reklamního štítu si půjčilo odstíny růžové a fialové, takže typický messengerovský obrácený blesk ještě více zvýrazňuje plány společnosti. Pro mnohé státy včetně České republiky jde zatím pouze o změnu symbolickou, protože zbytek aktualizací zatím dostupný není. Tedy vlastně záleží, jak se to vezme…

Další fáze – nové funkce

Integraci dvou již zmíněných aplikací bylo možné vypozorovat na přelomu pololetí, kdy došlo k dobrovolné možnosti propojit si oba účty. Oficiálně byl pak záměr představen koncem září. Aby dané sjednocení bylo úplné, je ale třeba provést změny komunikátorů tak, aby vzájemně korespondovaly. To znamená například to, že Instagram převezme barevné bubliny chatu, možnost reagovat na konkrétní zprávu či pokročilejší možnosti zpráv, Messenger zase získá zprávy s omezenou životností. Obě platformy pak čekají takové novinky, jako společné sledování videí, nálepky pro vlastní selfie fotografie nebo třeba nové animované efekty.

Pro nedočkavce

Ačkoli Facebook slíbil, že propojení proběhne napříč světem již brzy, nedočkavci už teď mohou využít jednu z nových funkcí Messengeru. Jde o rozšíření reakcí v chatu. Doposud bylo možné reagovat pomocí sedmi zástupců (srdíčko, smích, překvapení, smutek, vztek, palec nahoru nebo dolů), nyní namísto poslední ikony nalezneme znaménko plus umožňující výběr z veškerých emotikonů. Základní nabídku lze navíc přeskládat dle libosti. Stačí si do smartphonu stáhnout nejnovější verzi a funkce by měla být ihned dostupná.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”