• Domů
  • Blog
  • #vanocnikrabicka – přidej se k nám i ty!
Vánoční krabička STARTUJEME WEBY

#vanocnikrabicka – přidej se k nám i ty!

  • 05. 12. 2018
  • Ze života firmy

    Ježíšek, cukroví a kapr. Taky se těšíte na Štědrý den? Většina z nás vnímá Vánoce jako dny plné dárků, kupy jídla nebo rodinných návštěv. Ať už si tuto dobu užíváme nebo se v ní cítíme být lapeni tíhou povinností, jsou mezi námi lidé, kteří Vánoce mají úplně jinak. Proto letos vánoční svátky využijeme k tomu, abychom pomohli. Vymysleli jsme totiž Vánoční krabičku.

    Co v ní bude?

    Všichni jsme se doma pustili do předčasného vánočního úklidu. Naším cílem byly všechny skříně, prádelníky a šuplíky. Vybrali jsem z nich oblečení, které už nenosíme. Ale nejenom oblečení. I boty, prostěradla, ručníky, peřiny, baťůžky, tašky nebo třeba záclony. Hledali jsme staré věci, kousky, které dávno vyšly z módy anebo které prostě jen nechceme. Zároveň však jen ty nepoškozené, pěkně zachovalé. Tyto věci, jež nám doma akorát zabíraly místo a pokrýval je prach, mohou pomoct ostatním. Tak proč na nich sedět a nepřidat je do Vánoční krabičky?

    Dobře. A co dál?

    Vánoční krabička poputuje k lidem, kterým nejvíce pomůže. Upřímně v to doufáme. Dlouho jsme vybírali, jaké charitativní organizaci pomoct. Nakonec nám největší smysl dávala Diecézní charita Brno. Proto jsme se rozhodli zapojit do její akce Charitativní bazar Baltazar, kam Vánoční krabičku doručíme. Žije bez jakýchkoliv dotací, pracují v ní dlouhodobě nezaměstnaní lidé, a kromě peněz z prodeje funguje pouze díky materiálním darům. Právě tak ji podpoříme.

    Taky byste doma našli věci, které už nepotřebujete a chcete s námi přispět na dobrou věc? Napište nám na info@startujemeweby.cz a domluvíme se na předávce nebo se rovnou stavte. Budeme rádi za každý kousek. I když je nás ve STARTUJEME WEBY celkem dost, čím větší Vánoční krabička bude, tím více pomůžeme.

    O autorovi
    Adéla Formánková
    Adéla Formánková Bývalý marketing konzultant

    „Nebýt ovce. A dostat ze sebe to nejlepší. Snadno se to řekne, hůř se tomu dostojí. Psaní článků je pro mě srdcovka. Běžně moje texty najdete na webech, v tiskovinách a propagačních materiálech klientů nebo taky zde, na blogu.“