• Domů
  • Blog
  • Únik informací o nové řadě modelů Huawei P40?
Únik informací o nové řadě modelů Huawei P40

Únik informací o nové řadě modelů Huawei P40?

  • 15. 03. 2020
  • Ostatní

Čínská společnost Huawei prožívá zvláštní období. Aféra s USA způsobila zákaz využívání služeb od Googlu, kvůli čemuž došlo k markantním změnám softwaru. Přesto si loňská řada telefonů nevedla vůbec špatně. Jak si povede ta následující?

Nástup nové generace

Populární řadu P30 nahradí nová P40. Tento nástupce má dle aktuálních trendů přinést ještě větší zmenšení rámečku, takže displej celkově tvoří 98% z celé přední strany. Podobně jako předchozí řada i tato má mít tzv. waterfall efekt, což znamená, že směrem do stran bude displej zaoblen, ovšem ne tak výrazně. V levém horním rohu můžeme ve výřezu najít duální selfie kamer, přičemž zadní strana zaujme především modulem pěti fotoaparátů.

Pohled dovnitř

Ohromit by model měl především operační pamětí, která dosahuje 10-12 GB RAM. Spolu s moderním čipem Kirin 990 si tak P40 říká o skutečně dobrou zábavu. Zařízení mají být vybavena baterií se speciální grafenovou technologií umožňující vysokou kapacitu 5500 mAh a možností rychlonabíjení pomocí speciálního kabelu (100% nabití lze dosáhnout již za 45 minut).

Naprostou peckou pak má být sestava fotoaparátů, na nichž si společnost velmi zakládá, což je znát již u předchozí řady. Tato výbava obsahuje objektiv s rozlišením 20, 40, 60 a 64 Mpx. Mimo to nabídne periskopový objektiv s podporou až 10x optického bezdrátového zoomu.

Chybějící Google

Vzhledem k „USA aféře“ nová řada P40 nebude obsahovat služby Google. V modelech sice bude Android 10 s nadstavbou EMUI 10, systém ale musí spoléhat na vlastní služby. Mimo jiné to znamená, že si uživatelé budou muset zvyknout na jiné prostředí, než v jakém působili doposud.

Podle mnohých zdrojů Huawei zabojuje také lidovými cenami. Základní model má stát 600 euro, větší P40 Pro vyjde circa na 800 euro a P40 Pro Premium 1000 euro. Tyto informace jsou ale zatím nepodloženy, oficiální údaje se dozvíme až po pařížské konferenci. Tak co, těšíte se na novinky od známého čínského výrobce?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”