Twitter představuje novinky

Twitter představuje novinky

  • 24. 03. 2021
  • Ostatní

Letošní rok pojal Twitter jako období vhodné pro aktualizace. Podle informací kolujících po internetu jich neplánuje zrovna málo. Chystá například vylepšení fotografií, umožní komunikaci prostřednictvím mluveného slova nebo editaci již vloženého textu.

Konkurence pro Clubhouse

Jednou z nejvýraznějších novinek mají být tzv. Spaces. Což je mnohými vnímáno jako funkce, která přímo konkuruje populární síti  Clubhouse, která se od ostatních se liší tím, že komunikace probíhá prostřednictvím mluveného slova v jednotlivých místnostech, které zakládá moderátor. Ten také určuje, kdo kdy může promluvit a vlastně tak celou komunikaci řídí.

Spaces budou fungovat podobně, přičemž mluvit může až 10 uživatelů, posluchačů může být libovolný počet. Na rozdíl od Clubhouse, ale aplikace půjde spustit (coby součást samotného Twitteru) i v telefonech s operačním systémem Android, audiohovory budou ukládány po dobu 90 dnů. Aktualizaci bude údajně možné spustit v dubnu, nebude však funkční pro web, kde zatím neprobíhá ani testování.

Konečně pořádné foto!

Pravidelní uživatelé Twitteru si často stěžují také na zobrazení vložených fotografií. Při vkládání daného obrázku totiž vidí něco úplně jiného, než je poté zobrazeno pro ostatní, což je způsobeno nevhodným ořezem fotografie. Vývojáři o této nedokonalosti vědí a již usilovně pracují na jejím odstranění. V rámci fotografií to není jediná plánovaná novinka – programátoři testují možnost nahrávání fotografií ve vysokém rozlišení (až 4K).

Ještě nekončíme...

Firma má ale mnohem větší ambice v rámci dalších aktualizací. Dojde dokonce i na možnost editovat své již vydané tweety, což doposud nebylo možné. Dále je také zřejmě na spadnutí možnost kontrolovat, kdo může reagovat na sponzorované příspěvky. Uvidíme tedy, co z testovaných změn se nakonec ujme.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”