• Domů
  • Blog
  • Trend ohebných telefonů pokračuje – tentokrát to zkusí Apple
Trend ohebných telefonů pokračuje – tentokrát to zkusí Apple

Trend ohebných telefonů pokračuje – tentokrát to zkusí Apple

  • 22. 11. 2020
  • Ostatní

Technologie jdou rychlým krokem vpřed – to už dávno víme. Proto si nevystačíme s jen tak ledajakým telefonem. Současným trendem jsou ohebné displeje. V této disciplíně doposud dominoval především Samsung. Není proto divu, že se Apple s poptávkou obrátil právě na něj.

Rozšíření spolupráce

Samsung dodává Applu už OLED panely. Protože jde o spolehlivého (a také inovativního) partnera, rozhodli se jablíčkáři spolupráci rozšířit – a to právě o ohebné displeje, v nichž jihokorejská společnost zatím předčí ostatní konkurenty. Nejde přitom o žádnou jednorázovou zakázku, smlouva se údajně týká roční spolupráce. V uplynulém období již údajně proběhlo testování prototypů, které šlo podle všeho dobře. Svědčí o tom také nové patenty společnosti.

Pomaloučku, polehoučku…

Zdánlivě se může zdát, že Applu ujel vlak. Prvním představitelem nové kategorie není nikdo jiný než právě Samsung s modelem Galaxy Fold, následuje Huawei a telefon Mate X, poté Motorola s řadou Razr. Nejbližší možné datum vydání stanovila kalifornská společnost teprve na září 2022 (když vše půjde dobře a podle plánu), což je více než dvouleté zpoždění. Za tu dobu ale jablíčkáři mohou dovést nový model k dokonalosti, tudíž dosažení pomyslného vrcholu nic nebrání..

Parametry skládacího iPhonu

Se stoprocentní jistotou zatím nelze tvrdit snad vůbec nic ohledně výbavy či vzhledu chystaného modelu, dva roky jsou přece jen dlouhá doba. Podle některých zdrojů by ale měl nový iPhone dosahovat velikosti téměř osmi palců, operační paměť má disponovat 8 GM RAM, vnitřní úložiště pak nabídne 256 GB a cena by mohla oscilovat někde okolo hranice 1499 dolarů. Dané informace je ale třeba brát s opravdu velkým nadhledem.

Podle čínských médií již společnost Foxconn provádí testování několika ohebných iPhonů z hlediska doladění výdrže displejů. Právě opotřebení je totiž největší brzdou, kterou tento nový trend musí překonat. Uvidíme tedy, jak se Applu nakonec daný záměr podaří.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”