• Domů
  • Blog
  • Tinder přichází s novinkou, která umožní randit i v koronakrizi
Tinder přichází s novinkou, která umožní randit i v koronakrizi

Tinder přichází s novinkou, která umožní randit i v koronakrizi

  • 14. 05. 2020
  • Ostatní

Jedna z nejrozšířenějších seznamovacích aplikací nejen u nás, ale i v několika zemích na světě, chystá rozšíření svých služeb. Omezené možnosti setkávání v důsledku pandemie nemoci Covid-19 se snaží vylepšit alespoň prostřednictvím on-line rande.

Nárůst uživatelů

Aktuální situace pandemie způsobila nebývalý nárůst uživatelů na seznamovacích portálech. Když už se nemohou setkat osobně, budou lidé randit alespoň „po síti“. Řada seznamek proto hlásí rekordní čísla. Mezi nimi je i Tinder – online seznamovací aplikace, která je u nás velmi oblíbená. Spadá pod společnost Match Group, která vlastní hned několik podobných seznamek (OkCupid, Hinge nebo Match.com), u nichž můžeme očekávat podobný vývoj. Nárůst ve skupině pod 30 let dosahuje 35 %, zejména co se počtu žen týče. V jedné věci ale společnost zatím za konkurencí zaostává…

Rande prostřednictvím videochatu

Současný Tinder nabízí možnost komunikace mezi lidmi prostřednictvím textové konverzace, což bylo doposud dostačujícím médiem. Nároky uživatelů však vzrostly a to zejména kvůli pandemii a opatřením vlády ohledně volného pohybu osob. Aplikace proto již brzy nabídne novou možnost komunikace – prostřednictvím videochatu. Skutečné rande sice nenahradí, alespoň trochu se mu snad přiblíží.

Jak však zabránit obtěžování?

Možnosti rozšíření služeb o videochat seznamka dlouho odolávala. Důvodem byla především snaha zabránit sexuálnímu obtěžování. To je totiž mnohem lehčí dokazovat skrze nevhodné zprávy, než prostřednictvím obrazového materiálu. Tinder proto bude muset zavést určitá opatření, která dokáží uživatele ochránit před pornografií či jiným nevhodným obsahem. Pro rozpoznávání tak zatím  aplikace využije pokročilou umělou inteligenci, která by měla zvládnout problém alespoň trochu eliminovat. Nakolik bude úspěšná a zda bude zapotřebí dalších podobných opatření ukáže až čas.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”