• Domů
  • Blog
  • Teploměr už nebude třeba, teplotu Vám změří Honor Play 4 Pro
Teploměr už nebude třeba, teplotu Vám změří Honor 4 Play Pro

Teploměr už nebude třeba, teplotu Vám změří Honor Play 4 Pro

  • 19. 06. 2020
  • Ostatní

Situace kolem pandemie viru COVID-19 vedla k zamyšlení výrobců chytrých zařízení nad novými funkcemi. Zatímco někteří řeší, jak odemknout telefon pomocí obličeje, když vám většinu tváře zakrývá rouška, Honor přidává senzor tělesné teploty.

Novinka s unikátem

Začátkem června společnost Honor uvedla dva nové modely chytrých telefonů: Honor 4 Play a Play Pro. Verze Pro patří do střední třídy. Výkon obstarává špičkový procesor Kirin 990, paměť disponuje 8 GB RAM a úložiště pro uživatelská data nalezneme o velikosti 128 GB. LCD displej má úhlopříčku 6,57 s FULL HD rozlišením a najdeme zde hned dva čelní foťáky. Zadní strana pak obsahuje čtveřici fotoaparátů a infračervený senzor. Díky němu telefon disponuje funkcí, jež byla zřejmě inspirována virem COVID-19, jehož hlavním příznakem je zvýšená teplota.

Za pět dvanáct

Měření teploty prostřednictvím smartphonu není vůbec složité. Stačí zapnout speciální aplikaci, přiložit telefon infračerveným senzorem přímo na čelo či předmět a zanedlouho již znáte výsledek. Senzor rozpoznává teploty od -20 do +100 °C. K novému doplňku, který dle dostupných informací firma přidala na poslední chvíli, natočil populární výrobce této série také propagační video. V něm můžeme vidět, jak kromě teplot lidí měří teploty také u kočky či nanuku.

O stupeň lepší

Infračervený senzor přitom dokáže mnohem víc, než jen měřit teplotu. Využít jej lze také pro ovládání domácích zařízení, jako televize, klimatizace, atd. Daný přídavek tedy v budoucnosti nabídne mnohem více funkčních prvků. Nový model je zatím dostupný pouze na čínském trhu v barvách černá, bílá a herní modrá. Kdy pronikne k nám je zatím velkým otazníkem.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”