• Domů
  • Blog
  • Spotify vylepšuje úsporný režim
Spotify vylepšuje úsporný režim

Spotify vylepšuje úsporný režim

  • 17. 10. 2020
  • Ostatní

Novinkami ve světě technologií se to jenom hemží. Není tedy divu, že neotálí ani takový velikán, kterým dnes již streamovací služba Spotify bezesporu je. Za poslední dobu nabídla hned několik inovací. Nyní přichází s další.

Stále vpřed

Spotify je velmi praktická aplikace, pomocí níž lze přehrávat hudbu, aniž bychom museli mít v telefonu staženo stovky skladeb. Jakožto velmi populární nástroj prochází neustálým vývojem. Mezi poslední vylepšení patří například vyhledávání hudby podle úryvku z textu, přidání karaoke, možnost vytvořit anketu ve svém podcastu, úprava přidávání uživatelů do kolaborativních playlistů či umožnění streamování na Apple watch. Navíc nedávno společnost přišla s novinkou možnosti poslechu offline. Tato funkce byla doposud dostupná pouze pro předplatitele, nyní ji mohou využít i uživatelé v bezplatné verzi. Půjde o omezenou nabídku, kdy bude možné stáhnout každý den 30 písniček. Co je další v pořadí?

Datová spotřeba na minimu

Pro poslech přes Spotify je potřeba hledat v databázi písniček online. Aby platforma šetřila naše data, úsporným režimem již disponuje. Současná verze komprimuje streamování hudby na 24 kbps, což zajišťuje dostatečnou kvalitu poslechu, zároveň také slušnou úsporu dat. Doposud totiž bylo možné úsporný režim (Data saver) využívat pouze pro hudbu. Nyní má dojít k rozšíření také o video podcasty. Celý princip spočívá v tom, že do zařízení bude stažen pouze audio záznam. Tím se vlastně oddělí video od zvuku, přičemž kvalita samotného poslechu nikterak ovlivněna nebude. Informace o uvedení do provozu či o rozšiřování o další dodatečné funkce zatím nejsou známy. Uvidíme tedy, jak nakonec Spotify nové vylepšení vymyslí a propracuje.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”