• Domů
  • Blog
  • Spotify se stává dalším přímým konkurentem Clubhousu
Spotify se stává dalším přímým konkurentem Clubhousu

Spotify se stává dalším přímým konkurentem Clubhousu

  • 17. 04. 2021
  • Ostatní

Clubhouse je populární zejména tím, že vybočuje z řady. Od ostatních platforem se liší tím, že zde namísto textu hraje prim mluvené slovo, které mnohým v důsledku Covid pandemie může chybět. Jeho úspěch konkurenci samozřejmě neunikl – po Twitteru vstupuje do přímého konkurenčního boje také Spotify.

Proč ne Clubhouse?

Protože je Clubhouse nesmírně populární, začíná mu narůstat přímá konkurence. Za potenciální nevěrnost uživatelů si zřejmě bude moct sám díky specifickému marketingu. Přidat se totiž můžete pouze v případě, že vám jiný uživatel pošle pozvánku. Pokud navíc nevlastníte iPhone, musíte čekat, než vůbec dojde k vyvinutí aplikace vhodné pro operační systém Android. Tento problém ale hravě zvládá konkurence – příkladem může být Twitter a jeho funkce Spaces, jejíž spuštění proběhne již brzy. Dalším takovým konkurentem by se brzy mohlo stát Spotify.

Locker Room

Nedávno totiž byly zveřejněny informace o tom, že streamovací služba Spotify koupila společnost Betty Labs, včetně její hlasové aplikace Locker Room. Jde vlastně o obdobu Clubhousu, ovšem s tím rozdílem, že tato je zaměřena pouze na sportovní fanoušky. Služba se samozřejmě dočká rozšíření i do ostatních zájmových oblastí uživatelů. Před spuštěním má projít vývojem, jehož výsledkem mají být kromě pořádání živých diskuzí také živé podcasty s hosty, debaty, formáty AMA (ask me anything) a další.

Kdo bude další?

Vývoj přenosu živých diskuzí v jednotlivých místnostech je v plném proudu. Pokud si tedy původní Clubhouse nepospíší s expanzí pro Android zařízení, může mu ujet vlak. Konkurence totiž nespí, kromě zmíněného Facebooku a Spotify totiž na scénu brzy (dle dostupných informací) vstoupí i pracovní sociální síť LinkedIn, po ní jistě budou následovat další. Nasnadě je tedy otázka, zda pozvánkový systém stále ještě síti prospívá či zda již není na čase od něj ustoupit a vybudovat si širokou základnu fanoušků, dokud ještě není pozdě.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”