• Domů
  • Blog
  • Spotify nabídne k písním lyrics
Spotify lyrics fotka

Spotify nabídne k písním lyrics

  • 02. 03. 2020
  • Ostatní

Švédská streamovací společnost o sobě v posledních letech nechává hodně slyšet. Neustále přináší nové aktualizace, díky kterým patří její aplikace k nejúspěšnějších svého druhu. Není divu, svými novinkami totiž pokaždé splní požadavky řady svých fanoušků. Velkou bombu nachystalo Spotify pro uživatele i nyní a to v podobě lyrics.

Zazpívejte si se Spotify

Listopadové oznámení společnosti o chystané novince ohledně lyrics, neboli zobrazování textů právě přehrávaných písní, přijali fanoušci s nadšením. Po podobné službě totiž volali již delší dobu. Koncem loňského roku Spotify spustil testování této funkce, ovšem zatím pouze na menším vzorku uživatelů. Žádná osoba zatím nemůže ovlivnit její využívání, protože aktualizace probíhá ze strany serveru, což ve zkratce znamená, že bez nutnosti instalace bude dostupná postupně pro všechny automaticky.

Lyrics budou synchronizované s přehrávanou hudbou a právě zpívanou část je možno najít bílou barvou, přesně jako tomu je například u karaoke. Texty bude možné sledovat pod obrázkem alba pomocí samostatného okna, které půjde přepnout do režimu celé obrazovky.

Texty od Musicxmatch

Služba Musicxmatch, která poskytuje prostřednictvím vlastní aplikace texty synchronizované s hudbou, se postará o dodání lyrics také pro písničky z knihovny Spotify. Vzhledem k mnohonásobně většímu obsahu ale nezvládne pokrýt všechny skladby, což by mohlo vést k nepříjemným zmatkům. Aby došlo k rozlišení otextovaných skladeb, bude k těm s titulky přiřazen štítek „Lyrics“.

Neustálý konkurenční boj

Spotify uvedením nové služby reaguje na pozitivní ohlasy aplikace Apple Music, která je v dané oblasti o něco napřed. Vzhledem ke snaze nezaspat dobu a být schopný konkurovat ostatním, proto logicky přináší vlastní vylepšení. Podobné pokroky tedy můžeme očekávat také od dalších streamovacích služeb, jako je například YouTube Music.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”