• Domů
  • Blog
  • Sony koupilo streamovací službu Crunchyroll
Sony koupilo streamovací službu Crunchyroll

Sony koupilo streamovací službu Crunchyroll

  • 09. 02. 2021
  • Ostatní

    Japonská společnost Sony  si dělá zálusk na segment streamování kreslených seriálů. V minulosti již do daného oboru investovali spoustu času a energie a za to, že to opravdu myslí vážně, hovoří jejich poslední počin – koupě služby Crunchyroll.

    O co jde?

    Chrunchyroll je přední streamovací služba zaměřená na japonské kreslené seriály, která až do teď patřila mezi aktiva americké společnosti AT&T. Ta se totiž rozhodla věnovat svou pozornost aktivitám firmy Time Warner (nyní Warner Media), tudíž vysílání japonských animáků začalo zřejmě představovat okrajovou činnost, kterou se nakonec rozhodli vůbec neprovozovat a danou službu prodat. To pěkně hrálo do karet firmě Sony, která koupí získává zajímavé aktivum, především v komparaci s konkurenčním Netflixem, který do stejné oblasti taktéž investuje vlastní produkcí i koupí mnohých titulů.

    Obchod za miliardu dolarů

    Původní představy AT&T ohledně ceny byly 1,5 miliardy dolarů, Sony ale částku považovalo za přemrštěnou, nabídlo proto pouze miliardu. Po několika měsících jednání byl obchod nakonec uskutečněn za 1,175 miliardy dolarů, alespoň dle dostupných informací.

    Proč animované seriály?

    Ačkoli by se tento obor mohl zdát okrajový a nepříliš populární, opak je pravdou. Právě služba Crunchyroll má více než 90 milionů předplatitelů ve více než 200 zemích po celém světě. Kromě toho Sony o danou oblast projevilo zájem již v minulosti, kdy koupili populární Funimation, pod nějž nyní bude nový přírůstek patřit. Nápad vskutku zajímavý. Zda však obor anime naplní svůj potenciál a nadějná očekávání společnosti, teprve uvidíme.

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”