• Domů
  • Blog
  • Seznam.cz spustil novou službu Kalendář
Kalendář

Seznam.cz spustil novou službu Kalendář

  • 04. 12. 2019
  • Podnikatelské postřehy

Jedna z nejoblíbenějších internetových společností v Česku – Seznam.cz – opět rozšiřuje své služby. Už před časem slíbila vývoj pokročilého kalendáře, který uživatelům umožní vytváření událostí, včetně jejich následného sdílení s přáteli. A je to tady… podobně jako ostatní služby i tato funguje zdarma.

Jednoduchý, zároveň propracovaný

Není tajemstvím, že společnost Seznam.cz vytváří služby snadné na obsluhu. Nový Kalendář není jiný, což lze pozorovat hned v prvním okamžiku po jeho spuštění. Je založen v duchu maximální uživatelské přívětivosti a srozumitelnosti, takže k obsluze není nutná přehnaná počítačová zdatnost. Ovládání je koncipováno intuitivně.

Nová služba umožňuje přelévání událostí z i do Kalendáře, napojení Microsoft Outlooku či mobilních telefonů. Kromě organizace a zapisování událostí má tato seznamovská novinka pár dalších užitečných vychytávek. Jednu z nich představuje možnost vytvoření hned několika kalendářů, které lze sdílet s přáteli, kolegy i rodinou. V denním či týdenním zobrazení pak lze zobrazit aktuální předpověď počasí. Nastavení dále disponuje možností upozornění na danou událost, včetně volby formy tohoto připomenutí.

Seznam.cz navíc přišel se zcela novou funkcí nazvanou Plánování akcí. Jednotliví účastníci mohou hlasovat, kdy se má událost odehrát. Vybraný termín pak bude vyhovovat většině.

Zdarma pro klienty Seznamu

Společnost službu nabízí zcela zdarma všem se seznamáckou e-mailovou adresou. Posílat či přijímat události ale bude možné i na adresy spravované jinými společnostmi.

Do budoucnosti společnost plánuje představení mobilní aplikace Email.cz, která pomůže Kalendář rozšířit z prohlížečů do smartphonů. Svým počinem vytvořil konkurenci Google kalendáři. Ptáte se, jestli se nové službě bude dařit? Vzhledem ke stále trvající oblibě společnosti u české populace si troufáme tvrdit, že šanci na úspěch určitě má.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”