• Domů
  • Blog
  • Samsung Galaxy Note 20 představen dřív, než by výrobce možná čekal
Únik informací o novém Samsung Galaxy Note 20. Telefon si můžeme prohlédnout s předstihem

Samsung Galaxy Note 20 představen dřív, než by výrobce možná čekal

  • 04. 08. 2020
  • Ostatní

Společnost Samsung plánovala oficiální představení nové řady chytrých telefonů na 5. srpna. Těsně před premiérou ale došlo k celkem velkému informačnímu šumu, respektive na internetu se objevily podrobnosti ohledně vzhledu a výbavy. Co všechno tedy víme o novém Galaxy Note 20?

Poznávací znamení? Pero!

První informace týkající se nové řady mobilních telefonů se objevily již zhruba před měsícem. V omezené míře výrobci vždy vypustí tu a tam informaci, která napoví, s jakým zařízením bude mít uživatel tu čest. Základním poznávacím znakem se mají stát dotyková pera umístěná na levé straně telefonů, což už je u modelů z řady Note zvykem. Nabízí se však i otázka, zda není v dnešní době pero již přežitek. Inu uvidíme.

Co o něm už víme?

Vzhledově žádný velký převrat nenastane, základní model Galaxy Note 20 má plochý displej s průstřelem uprostřed (stejně jako tomu bylo u předchozí řady), vzadu (ve velkém modulu) je umístěna trojice fotoaparátů. Hlavní snímač nabídne rozlišení 12 Mpix se světelností f/1,8, tudíž o kvalitní snímky nebude nouze. Tělo vyrobené z plastu budeme moci obdivovat hned ve třech barvách: Mystic Bronze, Mystic Grey a Mystic Green. Super AMOLED displej disponuje rozlišením 2400 x 1080 pixelů a obnovovací frekvencí 60 Hz. Baterie s kapacitou 4300 mAh oplývá schopností nabití na 50 % za pouhých 30 minut. Operační paměť pak dosahuje 8 GB, RAM 256 GB.

Luxusnější Ultra verze

Samsung představuje kromě základního modelu z řady Note 20 i variantu Note 20 Ultra. Ta vyniká zaobleným displejem, menšími rámečky a hranatějším tvarem, což působí mnohem luxusněji. Tento dojem má vzbuzovat také jiný materiál těla – kov. Rozměrově bude větší, ale pouze zanedbatelně. Co se týče parametrů, polepší si operační paměť (12 GB), zatímco ta uživatelská zůstává stejná, popřípadě dvojnásobná – při koupi dražší varianty tohoto modelu. Také kapacita baterie je o trochu vyšší, než je zvykem (4500 mAh). Ale více než v parametrech hledejte skutečně změnu ve vzhledu.

 

Kolik to bude stát?

Poslední neznámou zůstaly ceny jednotlivých modelů, ale nakonec ani tato informace nezůstala dlouho skryta. Základní 4G verze vyjde na 26 200 Kč, 5G stojí 28 800 Kč, za Ultra varianty si pak připlatíme, seženeme je v rozmezí 35 400 Kč – 38 000 Kč. Informace o verzi Galaxy Note 20+ chybí, zde se budeme muset ještě nechat překvapit.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”