• Domů
  • Blog
  • Revoluce v automobilovém průmyslu? Apple vyvíjí vlastní autonomní vozidlo
Revoluce v automobilovém průmyslu? Apple vyvíjí vlastní autonomní vozidlo

Revoluce v automobilovém průmyslu? Apple vyvíjí vlastní autonomní vozidlo

  • 12. 06. 2020
  • Ostatní

Automobilový projekt společnosti Apple je veřejným tajemstvím již delší dobu. Podrobnosti o celé akci jsou zatím spíše rozmazaným obrázkem, který začíná získávat zřetelných obrysů až pomocí tiskových prohlášení a patentů, jimiž si společnost chce pojistit autentičnost svých produktů. Poslední zvěsti hovoří o úmyslu vytvořit zcela autonomní vozidlo, které vznikne bez vlivu či inspirace od ostatních automobilek.

Udělej si sám

Když byl úmysl projektu Apple Car poprvé prozrazen, většina odborníku si myslela, že půjde spíše o platformu pro automobily či vozidla samotná, respektive předpokládalo se spojení s velkými automobilkami. Postupem času lze díky nasbíraným střípkům informací stále více vidět ambice společnosti, která chce mít celý projekt pevně ve svých rukou. A to od samotného vývoje až po výrobu jednotlivých kusů. Výsledný produkt tak lépe zapadne do jablečné rodiny, přičemž firma bude mít stále pod kontrolou design, bezpečnostní prvky a všechny služby, které automobil nabídne. Zajímavá úvaha, co myslíte?

Revoluce automobilového průmyslu

Z dostupných informací na internetu se můžeme dozvědět o převratných novinkách, kterými má chytré vozidlo od Applu disponovat. Samotná společnost od projektu očekává revoluci v automobilovém průmyslu a svůj další posun kupředu. Nejrůznější vychytávky mají zpříjemnit jízdu, zajistit jednoduché ovládání a maximální bezpečnost. Konkrétnost však zatím zoufale chybí.

Apple patenty rozhodně nešetří

Patentů týkajících se Apple Car, je již celá řada. Mezi těmi posledními je například nová technologie zajišťující spolupráci veškerých senzorů, které bude automobil obsahovat. Další revoluci pak mají představovat speciální airbagy, které vzniknou v souvislosti s rozmístěním sedadel. Ta totiž mají být na rozdíl od běžných vozidel naproti sobě, takže by v případě nehody mohlo dojít ke sražení cestujících. Speciální airbag ve tvaru písmene L má situaci úspěšně zabránit. Další střípky pak hovoří o revolučních zrcátkách či osvětlení.

V současnosti si můžeme být jistí, že nové vozidlo má oplývat nejnovějšími technologiemi, aby opravdu bylo schopné nadchnout automobilový trh a posunout jablíčkáře zase o kus dopředu. Na oficiální podobu i výbavu auta si však budeme muset ještě chvilku počkat. Jisté je však to, že Apple to myslí skutečně vážně.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”