• Domů
  • Blog
  • Reddit Talk – další variace Clubhousu?
Reddit Talk – další variace Clubhousu

Reddit Talk – další variace Clubhousu?

  • 01. 05. 2021
  • Ostatní

S tím, jak prudce vystřelila popularita zbrusu nové sociální sítě Clubhouse, vzrostl také zájem konkurence o pořízení podobných funkcí umožňujících zvukovou konverzaci mezi uživateli. Své verze chystá již Facebook, Twitter či LinkedIn, nově vstupuje do hry také Reddit.

Neusnout na vavřínech

Reddit patří k vůbec nejrozšířenějším webovým službám působícím po celém světě, nejvíce oblíbený je však stále ve své domovině – Severní Americe. U nás mezi top navštěvované platformy zatím nepatří, ale jistou fanouškovskou základnu zde má. Síť je založena hlavně na šíření obsahu, který potom jednotliví uživatelé hodnotí prostřednictvím hlasování. Nyní služba následuje trend, který v posledních měsících určil nebývalý úspěch Clubhousu, a představuje vlastní audio chatovací program.

Povídejme si…

Reddit Talk představuje novou funkci, která funguje v podstatě obdobně jako Clubhouse. Takže stejně jako u něj i zde najdeme jednotlivé místnosti, v nichž moderátor (případně další řečníci) udržuje mluvenou konverzaci na určité téma. Posluchači mají možnost zůstat v pozadí – poslouchat a nijak se nezapojovat, případně reagovat skrze emotikony. Do hovoru budou zapojeni, pouze pokud využijí možnosti zvednutí ruky a budou moderátorem vyzváni. Moderátor může jednotlivé účastníky v případě potřeby odebrat, ztlumit nebo jim trvale zakázat přístup do svého fóra. Dle dostupných informací je zřejmé, že místnosti budou moci zakládat zpočátku pouze vybraní moderátoři, teprve po rozšíření platformy pak dojde k udělení tohoto oprávnění ověřeným uživatelům.

Pro a proti

Clubhouse není dostupný pro iOS uživatele, pro připojení navíc potřebujete pozvánku od jiného uživatele, který již členem je. Oproti tomu bude Reddit Talk k dispozici plošně – u iOSu i Androidu. Stačí si založit profil, na jehož základě pak můžete plně využívat možností originální aplikace, jenž vám zároveň umožní přístup do nové funkce. Kdo ví, třeba jí propadnete stejně jako spousta lidí před vámi.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”