• Domů
  • Blog
  • Realme představuje super výkonné telefony
Realme představuje super výkonné telefony

Realme představuje super výkonné telefony

  • 10. 02. 2021
  • Ostatní

Ačkoli je značka Realme poměrně mladá, za dobu své krátké existence již mnohé o svých kvalitách přesvědčila. A ty, kteří ještě pochybují, si možná také brzy získá. Třeba díky nové dvojici velmi výkonných chytrých telefonů, které by údajně mohly konkurovat nové řadě Samsung Galaxy S21.

Extrémní výkon zajištěn

Rychle rostoucí čínská značka mobilních telefonů u své nejnovější řady vsadila především na extrémní výkon. Ten má zajistit nejnovější čipset od firmy Media Tek nesoucí název Dimension 1200. Jde o osmijádrový procesor vyrobený moderní 6nm technologií, využívající hned čtyři jádra. Model X9 Pro bude tak úplně prvním zařízením, v němž se tento procesor blýskne. Mimo něj bude k sehnání také Race Pro, jenž představuje prémiový model řady. Ten bude pohánět neméně výkonný Snapdragon 888 konkurenčního Qualcommu.

Realme X9 Pro

Vlajkový model bude cenově dostupnější, ve srovnání s prémiovým Race Pro ale nebude tak výkonný. Přesto má co nabídnout. Začněme třeba s 6,4 palcovou Full HD+ OLED obrazovkou s obnovovací frekvencí 120 Hz. Co se týče úložiště, budou v nabídce dvě varianty, první poskytne 128, druhá 256 GB. RAM paměť dosáhne až 12 GB. Baterie o kapacitě 4500 mAh umožňuje 65 W rychlonabíjení. Fotoaparát je také velmi povedený, obsahuje hned trojici objektivů, přičemž hlavní snímač má 108 Mpx, zbylé dva pak 13 Mpx.

Realme Race Pro

Oproti tomu nový model Pro splňuje veškeré požadavky herního telefonu, který má být schopen konkurovat modelům od Samsungu. O něco větší 6,8 palcový Quad HD+ OLED displej nabídne i rychlejší obnovovací frekvenci 160 Hz. Vybrat bude možné hned ze tří variant úložišť (128, 256, 512 GB), RAM opět dosahuje až 12 GB. Trojitý fotoaparát pak nabídne hlavní 64 Mpx snímač a dva 13Mpx objektivy. Velká 5000 mAh baterie půjde dobít neuvěřitelně rychle díky 125 W rychlonabíjení.

Oba modely spojuje moderní vzhled, příznivější ceny ve srovnání s konkurencí, dostatečně kvalitní fotoaparáty a skvělý výkon. Teď už nezbývá, než si počkat, až se oba modely dostanou do prodeje, což by mělo nastat již každou chvílí.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”