• Domů
  • Blog
  • Propojení Pohody a systému OpenCart. Jak na to?
Propojení Pohody a systému OpenCart. Jak na to?

Propojení Pohody a systému OpenCart. Jak na to?

  • 28. 06. 2020
  • OpenCart eshopy

Jste majitelem prosperujícího eshopu. Denně se na vás ze všech stran hrnou objednávky a roste počet spokojených zákazníků, s tím ale klesá vaše radost z podařených obchodů. Proč? Topíte se v papírech. Existuje ale řešení, které vám vrátí úsměv na tvář: integrace eshopového systému OpenCart a účetního programu Pohoda. V tomto článku bychom vám rádi přiblížili, jak to celé funguje a jaké jsou možnosti daného propojení.

OpenCart na Pohodě může být pohoda

Pro lepší představu, jak tato integrace vypadá, si představme propast. Bez mostu musíte na jedné straně vytisknout fakturu a pak se s ní vydat na dlouhou túru na druhou stranu, kde sedí účetní, která faktury po jedné přepisuje k sobě do systému. Pokud ale postavíte most s automatickým vláčkem, najednou jste volní a můžete jen pozorovat balíky faktur cestující podle jízdního řádu tam a zase zpátky.

Tento most sice v realitě není hmatatelný, funguje však velmi podobně – na principu přesunu dat v pravidelných intervalech. Systém je na tuto integraci dobře stavěný, lze ho různě rozvíjet a přizpůsobovat. Váš eshop se díky automatizaci papírování může posunout zase o kus dál.

Nejprve je třeba počítat

Nejprve je třeba počítat

Jako u všech investic, i u integrace OpenCartu s Pohodou je třeba zamyslet se nad návratností. Můžeme si opět pomoci metaforou: musí se nutně stavět most přes propast, když by po něm pak nikdo nechodil? Ani virtuální stavby nevyrostou bez nákupu materiálu a platu řemeslníků a pohled na most, po kterém můžete přenášet své faktury, trochu zhořkne, když po něm není co posílat. Je proto dobré zvážit, jestli jsou objemy vašeho prodeje dostatečně velké na to, aby se vám stavba mostu vyplatila. Pokud nemusíte cestu přes dno propasti absolvovat dvacetkrát denně, je to vlastně docela pěkná procházka. Pokud jste ale zahlceni objednávkami, ušetří vám propojení drahocenný čas a uděláte radost i účetní, která bude mít větší pořádek ve fakturách.

Jaká integrace je vlastně možná?

Standardem je automatický přenos objednávek z eshopu do Pohody a propojení databáze zákazníků a jejich adres (každý zákazník tak bude mít svůj záznam), možností propojení je ale mnohem více. Zmínit můžeme například to, že účetní systém může sloužit jako zdroj dat pro e-shop – dá se v něm definovat struktura kategorií (a stahovat pro ně obrázky a popisy) a kompletní sortiment produktů, je možné přenášet individuální cenová pravidla pro zákaznické skupiny a mnoho dalšího.

Celá věc se možná zdá komplikovaná, pokud ale o propojení OpenCartu a Pohody přemýšlíte, nebojte se nás kontaktovat. Máme s danými variantami celkem dost zkušeností a mostek mezi oběma systémy můžeme vyladit přesně podle vašich potřeb a představ.

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.