• Domů
  • Blog
  • Propojení Messengeru a Instagramu? Novinka je tady!
Propojení Messengeru a Instagramu? No konečně!

Propojení Messengeru a Instagramu? Novinka je tady!

  • 28. 08. 2020
  • Podnikatelské postřehy

Již nějakou dobu se šušká o velkolepých plánech Facebooku spojit své chatovací platformy WhatsApp, Messenger a Instagram dohromady. Prvním krokem byla nedávno představená funkce, pomocí které lze sdílet obsah na obě sociální sítě současně. Nyní následuje další velký krok – propojení chatu Messengeru s Instagramem.

Silná trojka, teda dvojka

O záměru spojení všech chatovacích platforem víme již nějakou tu dobu. Majitel Mark Zuckerberg společně s týmem stále pracují na realizaci daného plánu, který se podle posledních indicií rozšíří postupně. Jak jsme již v úvodu článku zmiňovali, pro začátek dojde k propojení Messengeru s Instagramem. Poslední aplikace WhatsApp totiž funguje na trochu jiném principu. Účet je provázán s telefonním číslem, tudíž ke sjednocení bude dle developerů třeba odlišného postupu než u předchozích dvou.

Zatím jen v USA

Celá akce začala celkem nenápadně. Minulý víkend se některým uživatelům po otevření aplikace Instagram zobrazilo vyskakovací okno nabízející nové možnosti chatování. Lépe řečeno staronové, protože ti jedinci, kteří komunikují také skrze Messenger, všechny novinky už vlastně znají. Jde o barevné schéma chatu, možnost reagovat pomocí emoji či gest, funkce odpovědi, minihry a hlavně možnost kontaktovat uživatele Messengeru. Novinku lze využívat na zařízení iOS i Android, zatím je ale dostupná pouze ve Spojených státech.

Výhodné spojení

Efektivní sjednocení uvedených chatů neprobíhá metodou slučování, nýbrž na základě propojování jednotlivých prvků. Důvodem spojení je hlavně jednoduchost komunikace – nebude třeba neustálé přihlašovaní a odhlašování z jedné sociální sítě do druhé. Zatím je sloučení volitelné, uživatel tak sám rozhoduje, zda této možnosti využije či nikoliv. I když odmítne, zprávy od uživatelů ostatních aplikací společnosti bude moci přijímat. V budoucnu bychom se pak měli dočkat jedné aplikace, díky níž budeme moci komunikovat napříč celým Facebookem. Mohli bychom tak zřejmě ušetřit spoustu  místa v našem telefonu a to se hodí, nemyslíte?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”