• Domů
  • Blog
  • Představení nové řady iPhonů odloženo
Představení nové řady iPhonů odloženo

Představení nové řady iPhonů odloženo

  • 22. 09. 2020
  • Ostatní

Apple představuje nové produkty prostřednictvím tiskových konferencí, které tradičně pořádá v polovině září. Letos tomu nebylo jinak, ačkoliv na ní nezaznělo přesně to, co fanoušci očekávali. Nová řada iPhonů s pořadovým číslem 12 uvedena nebyla. V důsledku koronavirové pandemie bylo totiž představení nového modelu odloženo.

Nová řada – čtyři modely

Přestože k oficiálnímu představení nové řady ještě nedošlo, díky dostupným informacím již něco víme. Na trh mají být uvedeny hned čtyři nové modely, jejichž vzhled by měl být odlišný od předchozích řad se zaoblenými rohy. Hranatější design zřejmě doplní menší výřez pro selfie kameru. Základní model 12 má nabídnout historicky nejmenší displej s 5,4 palcovou obrazovkou oproti původním generacím, které měřili 5,8 palců. Modely 12 Max a Pro mají mít úhlopříčku 6,1 palců, největší 12 Pro Max by pak měl nabídnout nárůst na 6,7 palců (oproti původním 6,5). Všechny modely mají disponovat OLED displeji a podporovat 5G.

Technologická výbava

Telefony bude pravděpodobně pohánět nejnovější čipset A14 Bionic zajišťující mnohem větší výkonnost a zároveň úsporu energie oproti předchozí generaci. Operační paměť pro základní modely má dosahovat 4 GB, Pro potom nabídne 6 GB. Základní úložiště by oproti předchozím řadám mělo být dvojnásobné (tedy 128 GB). Modely Pro mají taktéž podpořit novou technologii LIDAR schopnou oskenovat prostor ve 3D pomocí laseru.

EKO Apple

V současné době je velký důraz kladen na ekologii a opatření, která jsou v souladu s environmentální politikou. Apple jako gigant mezi technologickými firmami se tedy snaží o co nejmenší elektroodpad, proto nabízí iPady či MacBooky ze 100% recyklovaného hliníku. V této filozofii má pak nová řada iPhonů postrádat nabíjecí adaptér. Využít lze přece ten, který již doma zákazníci mají a pokud ne, není nic jednoduššího, než si jej dokoupit zvlášť. S největší pravděpodobností jde ale jen o snahu snížit celkové náklady, které nahoru vyhání právě zavádění technologie 5G. Ať tak či tak, zastánci životního prostředí budou jistě jásat a nový model si své fanoušky zajisté najde.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”