• Domů
  • Blog
  • Obrázky k svátku ke stažení zdarma. Kde je hledat?
Obrázky k svátku ke stažení zdarma. Kde je hledat?

Obrázky k svátku ke stažení zdarma. Kde je hledat?

  • 20. 08. 2020
  • Podnikatelské postřehy

Pokud patříte mezi uživatele, kteří nedají dopustit na posílání obrázků s přáním na chatovacích platformách, nebo pokud doplňujete dárky vytištěným přáníčkem, nejspíše jste již mnohokrát na internetu hledali vhodný obrázek. Narozeniny, výročí, Velikonoce, Vánoce, všechno se dá najít v obrovských kvantech, pak ale přijdou svátky a uživateli se orosí čelo. Kde tedy najít obrázky k svátku ke stažení zdarma?

Přáníčko na míru aneb opravdu lze najít obrázky k svátku ke stažení zdarma?

Jste-li ochotni obrázku věnovat pár minut, můžete si na fotobance najít obyčejnou fotografii, do které dopíšete věnování. Vhodné jsou například fotky květin, kde samotné rostliny nezabírají větší plochu než pozadí. Do volného prostoru pak můžete v jednoduchém grafickém editoru hezkým fontem napsat vaše přání. Volba editoru je na vás, jen mějte na paměti, že program může ubrat na kvalitě vašich fotografií. Pokud budete obrázek posílat po internetu a nevadí vám pár ztracených pixelů, postačí vám obyčejné Malování. Pro tento postup můžete najít hezké a vhodné fotky například na fotobance zdarma picjumbo. Do vyhledávače napište „flowers“ nebo „tulips“ a můžete vybírat.

Co mám dělat, když si chci obrázek jen stáhnout?

Obrázky lze taktéž hledat přímo jako “hotové”. Dobrým trikem je například vyhledávat obrázky určené k narozeninám. Pokud na Pixabay zadáte„narozeniny“, „birthday“ nebo „happy birthday“, najdete spoustu obrázků, které se dají použít univerzálně – motivy balonků, dárků a další. Hezká jsou také zvířátka nebo již zmiňované květiny. Můžete také použít obrázky s počátečním písmenem jména oslavence. I ty se dobře vyhledávají. Do vyhledávače zadejte „capital letter“ a pak si vyberte to, které se vám líbí.

Obrázky k svátku

Jde to i bez fotobanky

Tak trošku okrajovou možností, o které bych se zmínila, je vyhledávání nikoliv přes fotobanku, ale přes Google. Na český internet byla nahrána spousta přáníček k svátku mnoha jmen, takže stačí googlit a možná budete mít štěstí. Dávejte si ale prosím pozor na autorská práva. Pokud najdete ve vyhledávači hezký obrázek, rozklikněte stránku, ze které pochází, a zkontrolujte, za jakým účelem byla fotografie sdílená a zda dává autor svolení k dalšímu používání. Nejste si jisti, jaká licence je určená pro sdílení obsahu zdarma? Zkuste mrknout na náš článek o Creative Commons Zero.

Zvládnete to

Co říct závěrem? Hledání obrázků k svátku ke stažení zdarma není úplně jednoduché, ale vždy si můžete poradit. Záleží jen na vás, jestli se pustíte do vepisování textu do obrázku z fotobanky, zda si jen najdete svůj obrázek nebo se pustíte do hlubin internetu. Ať zvolíte jakoukoliv možnost, obdarovanému určitě uděláte velkou radost. Držíme palce!

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.