• Domů
  • Blog
  • Nový model iPhonu SE je venku. Potěší výkonem i sympatickou cenou
Nový model iPhonu SE přišel s větším displejem. Potěší výkonem i sympatickou cenou

Nový model iPhonu SE je venku. Potěší výkonem i sympatickou cenou

  • 21. 04. 2020
  • Ostatní

Fanoušci oblíbeného modelu iPhone SE z roku 2016 již delší dobu očekávali příchod modernějšího nástupce. Nový model je konečně tady a oproti svému předchůdci nabízí mnohá vylepšení. Rozměrově i designově skvěle zapadá do rodiny jablíčkových smartphonů, vybočuje ale až neuvěřitelně nízkou cenou v porovnání s ostatními telefony značky Apple.

V duchu vzhledu minulé generace

Nový iPhone SE vzhledově nenabízí nic nového. Vychází z iPhonu 8, s nímž je odlišný pouze v malém detailu – logo nakousnutého jablíčka je zde posunuto do středu zadní strany telefonu. Na skleněných zádech iPhonu najdeme výstup pro 12Mpx kameru, která podporuje portrétní režim a pořídíte s ní dostatečně kvalitní snímky. Na bocích z hliníku jsou pak tradiční manuální tlačítka. LCD Retina displej o úhlopříčce 4,7 palce slibuje kompaktnost, pro kterou byl minulý model tak oblíbený. Na přední straně telefonu najdete taktéž druhý fotoaparát nabízející rozlišení 7 Mpx. Pod displejem se nachází haptická čtečka otisků prstů Touch ID, kterou Apple již v nejnovějších modelech nenabízí.

A jak si vede nový model ve srovnání s jeho předchůdcem?

Čím nová generace nezaostává, je výkon, který zajišťuje procesor A13 Bionic. Právě kvůli tomu bylo třeba model z roku 2016 aktualizovat. Stejný procesor využívá i řada iPhonů 11. K dispozici má nováček hned tři paměťové varianty a možnost mít dvě SIM karty (jedna z nich ale musí být virtuální eSIM).

V čem jsou modely odlišné? Kromě již zmíněného výkonu, také svými rozměry i hmotností, které jsou u nového modelu o něco vyšší. Apple také vylepšil kapacitu baterie a paměti. iPhone SE 2020 nabízí i odolnost vůči vodě a prachu, která předtím úplně chyběla.

Nový model bude dostupný od 24. dubna, již od pátku 17.4. lze ale provádět předobjednávky. Základní cena je 12 990 Kč, 128GB verze stojí 14 490 Kč a největší 256GB vyjde na 17 590 Kč. Vybírat lze ze tří barevných variant: černé, bílé a červené (Product Red). Tak co, kterou barvu byste zvolili Vy?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”