• Domů
  • Blog
  • Nový iPhone 11 Pro – trhák roku 2019?
iPhone 11 Pro

Nový iPhone 11 Pro – trhák roku 2019?

  • 25. 10. 2019
  • Ostatní

A je to tu, Apple přišel s novými řadami smartphonů. Podle již zaběhlé tradice je společnost představila ve dvou liniích s odlišnou cenou. Stěžejním modelem letošní řady se stal iPhone 11 Pro, který má svůj rekord – jedná se totiž o historicky nejdražší telefon od Applu. A co uživatelům nabízí?

Stojí za to?

iPhone 11 Pro sice představuje zatím nejdražší telefon z dílny Apple, ale podle mnohých recenzentů se jedná také o nejlepší a nejvýkonnější kus. Má spolehlivě nahradit hlavní zástupce předchozích řad – iPhone X či následující iPhone Xs. U těchto modelů byl inspirován vzhled i vybavení softwaru. Rozměrově je nový iPhone 11 Pro o kousek větší než tak zvané Xs-ko. A to na šířku, délku i tloušťku. A jaké další novinky přináší?

Například inovace fotoaparátu či vývoj největší baterie, jakou firma kdy použila. Záda telefonu jsou zpracována z tvrzeného skla, avšak oproti svým předchůdcům se může pochlubit matnou variantou. Vybraný materiál má být nejodolnějším sklem použitým na mobilním telefonu vůbec. A v neposlední řadě se vývojáři opřeli do displeje, který obdařili dvojnásobným zvýšením kontrastu, jinak použili provedení  naprosto shodné s iPhonem Xs.

Efektivnější nabíjení a výdrž

Vraťme se k největší baterii v historii Applu. Díky ní má iPhone 11 vydržet nabitý o poznání delší dobu. A skutečně, při porovnání výkonu baterií iPhonu 11 Pro s loňským modelem Xs bylo zjištěno, že nejnovější řada vydrží při stejné zátěži až o pět hodin déle. S tím souvisí také změna nabíječky. Zatímco předchozí modely byly vybaveny běžným příslušenstvím, nejnovější řada disponuje tzv. rychlonabíječkou, která má výrazně větší hmotnost. To je důvod, proč se krabička s telefonem a příslušenstvím pěkně pronese.

Staronový design

A dojmy z jeho zevnějšku? Vzhled telefonu kritikové hodnotí jako povedený. Přední strana iPhonu vychází z již osvědčeného schématu předchozích modelů. Avšak i zde zůstala v minulosti diskutovaná záležitost – pro některé zbytečně velký výřez narušující celistvost obrazu. Co se týká celkového designu, jsou na výběr čtyři barevné varianty. Kromě obvyklých barev – zlaté, stříbrné a vesmírně šedé – můžete vybírat také z nové „půlnoční zelené“.

Bezkonkurenční fotoaparát?

Summa summarum, k úplně největší změně bezesporu došlo u zpracování fotoaparátu. Ten dokáže zdokumentovat až čtyřikrát širší scénu. Vyfocené scenérie navíc podle recenzentů působí realisticky a kvalitně. Můžete je upravovat velkým množstvím nástrojů, jenž lze použít také na videa.

Stejně jako ostatní modely i iPhone 11 Pro si pro své kvality jistě najde fanoušky. O tom, že se jedná o chtěný model, svědčí množství předobjednávek, které prý předčily očekávání samotného Applu. Ale znáte to, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”