• Domů
  • Blog
  • Nová řada Xiaomi Mi 11 přijde možná dříve, než čekáme
Nová řada Xiaomi Mi 11 přijde možná dříve, než čekáme

Nová řada Xiaomi Mi 11 přijde možná dříve, než čekáme

  • 21. 12. 2020
  • Ostatní

O tom, že nová řada chytrých telefonů čínské společnosti Xiaomi je již na spadnutí, hovoří spousta informací od několika leakerů. Stejně jako každá předchozí řada i nová představí tu nejlepší hardwarovou výbavu, která je v současné době k dispozici. Co od ní můžeme očekávat?

Jak bude vypadat?

Nadcházející vlajkové modely ponesou název Mi 11 a Mi 11 Pro. Dle dostupných informací je pravděpodobné, že přední strana bude slibovat velký mírně zakřivený AMOLED displej s Quad HD+ rozlišením a obnovovací frekvencí dosahující 120 Hz. Na přední straně by pak měl být malý průstřel pro přední fotoaparát. Zadní strana bude osazena zřejmě trojicí fotoaparátů, primární snímač nabídne 108Mpx rozlišení, širokoúhlý 48 Mpx. Modely by měly být bezrámečkové, Mi 11 mírně zaoblený, zatímco Mi Pro 11 podle všeho nabídne klasický vzhled.

Špičkový procesor, ultrarychlé nabíjení

Společnost Qualcomm si na konec letošního roku nechala představení nového špičkového procesoru Snapdragon 888, který se objeví v mnoha smartphonech, včetně nové řady Xiaomi. Tento čip nabídne vysoký výkon a velmi nízkou energetickou náročnost. Velký otazník představovala samotná baterie. Díky nedávnému udělení čínské certifikace CCC již ale víme, že smartphone disponuje 4780 mAh baterií a drátovou 55 W nabíječkou.

Kdy proběhne oficiální představení?

Ačkoli minulou řadu Mi 10 společnost představila v půlce února letošního roku, prémiová jedenáctka má na pulty obchodů přijít již během ledna 2021, přičemž oficiální představení nového vlajkového modelu zřejmě proběhne ještě do konce prosince tohoto roku. Důvodem není samozřejmě nic jiného než konkurenční boj, a to zejména se Samsungem chystajícím představení nové Galaxy řady již na leden. Pokud budou veřejně dostupné informace pravdivé, stane se Xiaomi prvním výrobcem chytrých telefonů, které budou osazeny nejnovějším čipem Snapdragon 888, což by pro ně mohlo být velké plus, co myslíte?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”