• Domů
  • Blog
  • Nová generace hodinek Garmin nese název Venu 2
Nová generace hodinek Garmin nese název Venu 2

Nová generace hodinek Garmin nese název Venu 2

  • 03. 05. 2021
  • Ostatní

    Chytré hodinky prostě frčí. Není tedy divu, že se do jejich výroby pouští stále více společností. Nezaostává ani americká Garmin, která po dvou letech představuje již druhou generaci. Oproti té první vyniká zejména výdrží.

    Nenápadný design

    Druhá generace přichází hned se dvěma variantami hodinek v provedení unisex – základní model nese název Venu 2, ten menší 2S. Designově nijak z řady nevybočují, což ale může spíše potěšit – hodí se jak k elegantnímu, tak i sportovnímu oblečení. Kruhové tělo hodinek je vyrobeno z vyztuženého polymeru, rámeček z nerezové oceli, AMOLED displej pak kryje odolné sklo Gorilla Glass. Displej většího modelu má 1,3“ (průměr 45 mm), menšího pak 1,1“ (40 mm).

    Menší nebo větší?

    Obě varianty mají v podstatě stejné vybavení, kromě rozměrů se liší výdrží baterie, barevným provedením (větší nabídne pouze dvě možnosti, menší čtyři) či nepatrným rozdílem v rozlišení (415 ku 360 pixelům). Je to ale právě kapacita baterie, která má nalákat nové zákazníky – od minulé generace totiž dosáhla dvojnásobku. Venu 2 vydrží až 11 dní bez zapnuté GPS (jinak až 22 hodin), Venu 2S až 10 dní (19 hodin s GPS). Nabíjení je přitom bleskurychlé – jednodenní provoz zajistí již 10 minut.

    Co umí?

    Nadcházející generace toho přináší opravdu spoustu. Podpoří vás při sportovních aktivitách (najdeme zde již 25 sportů a více než 1400 cviků), pohlídají vaše zdraví (například prostřednictvím senzoru srdeční frekvence, snímače okysličení krve, funkce Health Snapshot a dalších) a zlepšují též detekci spánku. Do výbavy u společnosti Garmin pak neodmyslitelně patří GPS, Glonass, Galileo či kompas, dále zde najdeme gyroskop, akcelerometr, barometr. Nechybí ani možnost propojení se smartphonem (lze reagovat na SMS zprávy, objevují se události z kalendáře, informace o počasí atd.). Prostřednictvím hodinek lze přehrávat hudbu, přičemž potěší interní 7GB paměť. Tak co, přesvědčí vás některou funkcí?

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”