• Domů
  • Blog
  • Nová Apple TV+ zahájila provoz, seznamte se
Sledování televize Apple TV plus

Nová Apple TV+ zahájila provoz, seznamte se

  • 04. 11. 2019
  • Ostatní

Apple kromě nejmodernějších technologických vychytávek nabízí také další služby. Ty tvoří velké procento celkového zisku společnosti, není proto divu, že jejich okruh stále více rozšiřuje. Nejnovějším takovým počinem bylo spuštění Apple TV+ 1. listopadu 2019.

Co nová služba poskytne divákům?

Vysílání odstartovalo hned ve stovkách zemí včetně České republiky. Apple TV+ měla nabídnout filmové i seriálové produkce nejrůznějších žánrů ve čtyřiceti jazycích, dále zábavné a hudební show nebo komediální stand-upy. Zatím diváci slibovaný obsah rozhodně neobjevili. V den spuštění tam našli pouze osm seriálů. Společnost ale slibuje přírůstky každý měsíc.

Protože Apple dobře ví, že čelí silné konkurenci, dává prvních sedm zkušebních dnů zdarma. Poté si zájemci musejí koupit předplatné v ceně 139 Kč měsíčně. Ale výhodou je, že toto předplatné může využívat až šest lidí najednou. Bonusem pro ty, kteří si koupí některý produkt z dílny Applu, bude rok TV+ zdarma.

Apple versus konkurence

Apple TV+ má přímo konkurovat takovým gigantům jako Netflix nebo HBO GO. Velkou výhodou oproti Netflixu je cena předplatného. Ten své služby totiž nabízí za 319 Kč měsíčně. A pro úplné srovnání, cena HBO po zdražení činí 159 Kč. Ačkoli na první pohled může být cena Applu přitažlivější, ve srovnání nabízeného obsahu jednoznačně vítězí konkurence. V případě Netfixu lze vybírat z až tisíckrát větší nabídky.

O tomto nedostatku společnost samozřejmě ví a pokusí se jej divákům vynahradit pomocí tvorby od takových velikánů jako například Steven Spielberg, J. J. Abrams nebo M. N. Shyamalana. Dále lákají hvězdy: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Jason Momoa či samotná Oprah Winfreyová.

Dostupnost? Pouze Apple a nový Samsung

Co se týká dostupnosti streamovací platformy mimo zařízení od Applu, ta zatím mírně pokulhává. Společnost má zatím domluvenou spolupráci pouze se společností Samsung pro modely série 2018 a následující. V budoucnu plánuje přidání dalších zařízení (značky Sony či LG). Službu spustíte v online prohlížečích Chrome, Firefox či Safari. Videa můžete streamovat přes AirPlay 2.

Čas ukáže, jestli TV+ osloví pouze fanoušky Applu, nebo si získá i tak zvané nejablíčkáře.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”