• Domů
  • Blog
  • Netflix přidává nové tlačítko. Při sledování umožní zamknout obrazovku
Netflix přidává nové tlačítko. Při sledování umožní zamknout obrazovku

Netflix přidává nové tlačítko. Při sledování umožní zamknout obrazovku

  • 30. 04. 2020
  • Ostatní

Americký Netflix, coby jeden z nejoblíbenějších poskytovatelů filmů a seriálů online, opět vychází vstříc požadavkům svých předplatitelů. Má jim zpříjemnit sledování filmů prostřednictvím mobilních telefonů. Doposud se totiž stačilo jen letmo dotknout obrazovky a došlo k nějaké nechtěně vyvolané akci. Nové tlačítko tomu má zabránit.

Netflix v mobilu, to už známe

Kdo by neznal Netflix – jednu z největších streamovacích služeb současnosti. Za měsíční poplatek, který není nijak vysoký, lze sledovat jeden z mnoha tisíců titulů, které má společnost v databázi. Poskytovatel filmů a seriálů online udělal v minulosti příjemný krok kupředu – umožnil sledování také na mobilních telefonech. Vaše Android nebo Apple zařízení můžete propojit i s televizí. Po připojení telefonu slouží televize jako displej pro přehrávaný obsah v mobilní aplikaci Netflix. Vaše oblíbené tituly lze navíc sledovat i offline. Po spuštění aplikace naleznete na spodní liště tlačítko Download, pod kterým se objeví vámi stažené filmy či seriály, které pak lze sledovat bez připojení k internetu.

Nové tlačítko

Novinkou, která má zamezit akcím vyvolaných nechtěným dotykem, je tlačítko „zamknutí obrazovky“. Tuto možnost půjde nastavit ihned po spuštění streamu, kdy se zobrazí spolu s ostatními běžnými funkcemi jako nastavení titulků či volba epizody. Stisknutím tlačítka pro uzamčení obrazovky dojde k odebrání celého uživatelského rozhraní, tudíž zmizí všechny ovládací prvky aplikace Netflix. Poté se zobrazí ikona zámku, která slouží pro znovu obnovení rozhraní. Bude ale aktivována až po dvojitém poklepání, takže riziko náhodného stisknutí je minimalizováno.

Pohodlí především

Ačkoli se nejedná o 100% ochranu před náhodnými doteky, především sledujete-li film s dětmi a jejich nenechavými ručkami, přece jen tuto novinku oceníte. Bohužel ale není účinná proti přejížděním prstem po obrazovce, takže k „nehodě“ přece jen dojít může.

Další výhodou dané novinky je, že jde o změnu na straně serveru, takže k aktualizaci dojde automaticky bez nutnosti zásahů uživatele. Funkce je zatím dostupná pouze pro Android, v brzké době by ale mělo dojít k jejímu rozšíření i pro iOS.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”