• Domů
  • Blog
  • Naučte se cizím jazykům díky aplikaci Mooveez
Naučte se cizím jazykům díky aplikaci Mooveez

Naučte se cizím jazykům díky aplikaci Mooveez

  • 16. 10. 2020
  • Ostatní

    Všichni pravděpodobně známe slavný výrok: kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Ovládání cizích jazyků dnes tedy můžeme zařadit mezi základní dovednosti. Možností, jak vyzrát na nudné drcení slovíček či ušetřit za předražené jazykové kurzy, je již v dnešní době celá řada. Mezi nejlepší patří metody, při nichž vlastně nemáme dojem, že se učíme. Do takové kategorie spadá i česká aplikace Mooveez.

    Škola hrou

    Mezi nejoblíbenější a zároveň i finančně nejméně nákladné metody patří sledování filmů v originálním jazyce s titulky. Na právě tento princip aplikace Mooveez vsadila, a co víc, se zpracování si dala opravdu záležet! Kromě nezkrácených titulků si uživatel může zobrazit i přepis originálu, vytvářet interaktivní kartičky či pomocí chytrých poznámek pochopit souvislosti. Appka také umožňuje sledovat osobní progres uživatele, což slouží jako silný motivační nástroj.

    Staré dobré klasiky

    Jaké filmy můžete v aplikaci očekávat? Jde především o jazykově bohaté, avšak populární tituly, jako jsou například Americká krása, Pulp Fiction, Kmotr nebo třeba Vlk z Wall Street. Ty lze pouštět od začátku do konce nebo se lze vracet k jednotlivým částem, aby člověk pochytil, každé slovíčko, přízvuk či kontext. Díky tomu pak uživatel může vyplnit i takové chvilky jako čekaní na jízdu autobusem. Užitečnou funkcí je také rozdělení jednotlivých filmů do kategorií podle náročnosti, takže i jako úplný začátečník můžete směle zahájit výuku.

    Digitální inovace 2016

    Propracované, avšak velmi jednoduché intuitivní ovládání a skvělý nápad ocenil roku 2016 British Council, který projektu Mooveez přinesl ocenění Digitální inovace. V současné chvíli má výrobce připravenou aplikaci pro iOS i Android a zkušební verzi je možné stáhnout zdarma na prvních 14 dní. Po uplynutí této lhůty máte na výběr buď měsíční (179 Kč) nebo roční předplatné (949 Kč). Každý film pak přijde na zhruba 400 Kč.

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”