• Domů
  • Blog
  • Majitelé TikToku přišli s novým smartphonem
Konference ByteDance

Majitelé TikToku přišli s novým smartphonem

  • 11. 11. 2019
  • Ostatní

Tvůrci TikToku uvádí na trh vlastní chytrý telefon. Společnost ByteDance v něm nabízí předinstalované aplikace a obstojný hardware. Vzhledově ale model příliš inovativní není – nápadně připomíná iPhone 5. Otázkou zůstává, jak jej přivítají uživatelé?

Společnost stojící za sociální sítí expanduje

O TikToku jsme tady už psali. Ale rychlé shrnutí v kostce zní následovně.  Jedná se o populární sociální síť pocházející z Číny. Její základ tvoří krátká zábavná videa, která si uživatelé velmi oblíbili. Proto není divu, že její tvůrce – společnost ByteDance – chce dál expandovat. Na trh nyní proniká s vlastním chytrým telefonem, který disponuje především kvalitním fotoaparátem a reproduktorem. Obě položky výbavy jsou totiž potřeba pro plnohodnotné využívání její aplikace.

Telefon nese jméno Smartisan Jianguo Pro 3 a jak lze z názvu odvodit, vyrobila jej zkušená čínská společnost Smartisan. Kromě předinstalovaného TikToku model disponuje také spoustou vychytávek. Ty ale všechny podporují především vlastní sociální síť, což je ohledně softwaru více méně vše, co Jianguo nabízí.

Podobnost čistě náhodná?

Zařízení svým designem až příliš připomíná model iPhone 5 od Applu z roku 2012. Má podobný tvar rámu, který působí poněkud ostřeji než u jiných smartphonů. Celý včetně zad telefonu je u obou kovový a dostupný bude také ve stejných barvách – základní černé či bílé. Avšak navíc Jianguo nabídne zajímavou variantu v magické zelené.

Co přinese budoucnost?

V minulých letech podobnou expanzi zkoušeli takoví giganti jako Amazon se svým Fire phonem nebo Facebook. Oba ale pohořeli a jejich pokusy byly zapomenuty. Je tedy jasné, že první smartphone společnosti ByteDance má před sebou dlouhou cestu k úspěchu.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”