• Domů
  • Blog
  • LG vyvíjí telefon s rolovacím displejem
LG vyvíjí telefon s rolovacím displejem

LG vyvíjí telefon s rolovacím displejem

  • 18. 11. 2020
  • Ostatní

Displeje telefonů prošly velkým vývojem – od malého okénka po rozšíření na celou obrazovku jsme přešli k zalamovacím, ohebným či vyklápěcím. Dalším levelem by údajně měl být telefon s rolovacím displejem, na němž již jihokorejská firma LG usilovně pracuje.

Vývoj jde stále kupředu

LG rozhodně nepatří mezi společnosti, které využívají úspěchů konkurence a s napodobením jejich technologií se svezou. Přestože zaznamenali již několik neúspěchů při některých ze svých pokusů, nevzdávají se a stále zkouší. Pravidla nejsou překážkou, chtějí být napřed a důkazem je i jejich další novinka – rolovatelný telefon posunující koncepci ohebných displejů zase o kus dál.

Project B

Kontroverzní nápad dostal název Project B a spadá do revoluční iniciativy Explorer Project, v níž firma představila například model LG Wing. Nejde o nic jiného než chytrý telefon s otočným displejem. Pro březen 2021 bude zřejmě připraven další stupeň dané technologie – rolovací displej s vysouvací konstrukcí. Tu bude možno posunout buď doprava, nebo doleva, vysunutím obou stran potom získáte skoro tablet – plocha displeje totiž dosáhne téměř dvojnásobku. Zároveň se má jednat o mnohem odolnější panel, než tomu u ohebných modelů bývá, protože není situován pouze do jednoho místa.

Co o telefonu víme?

Podrobnosti ohledně výbavy nového modelu jsou zatím neznámé. Z dostupných informací ale přece jen něco víme. Bude se jednat o model s většími rámečky dosahující velikosti zhruba osmi palců. Na přední straně (nahoře uprostřed) nalezneme průstřel pro přední kamerku, na zadní straně pak další trojici fotoaparátů. Ten hlavní má dosahovat 64 Mpx, širokoúhlý 13 Mpx a druhý 12 Mpx s Hexa Motion stabilizací (stejnou trojici známe z již zmiňovaného modelu Wing). Na další podrobnosti si ale musíme počkat do plánovaného březnového odhalení.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”