• Domů
  • Blog
  • Legendární hru Crash Bandicoot si zahrajeme i na smartphonech
Legendární Crash na smartphonech

Legendární hru Crash Bandicoot si zahrajeme i na smartphonech

  • 21. 02. 2020
  • Ostatní

    Je-li nějaký produkt mezi lidmi úspěšný, často následuje hned několik jeho dalších verzí, které se přiživují na daném trendu. Proto jsou také oblíbené hry předělávány tak, aby šly s dobou. Novinkou poslední dekády je předělávka z PC či herních konzolí do chytrých telefonů. Legendární Crash Bandicoot toho nebude ušetřen.

    Zachraňte Crashovu přítelkyni!

    Snad každá hra s příběhem obsahuje postavičku hlavního hrdiny bojujícího se zlým padouchem. Zde primární zápletka tkví v záchraně přítelkyně hlavní postavy, tedy Crashe, kterou vězní doktor Neo Cortex. První díl příběhu upoutal celou řadu fanoušků, takže postavička nějaký čas dokonce zastávala post maskota značky PlayStation. Každopádně díky velké popularitě vyšla další tři pokračování, což v dnešní době zní skoro neuvěřitelně. Avšak zpět k principům hry. Pro všechny díly jsou typická jablíčka, která postavě pomáhají přežít. Nasbíraných 100 kusů znamená další život, při nasbírání všech lze očekávat bonus.

    Stará hra v novém kabátě

    Přestože se hovoří o tzv. remaku hry pro potřeby moderních smartphonů, nejde o žádnou její kopii. Nová verze má představovat úplně novou hru, která bude odlišná od té původní. Půjde však o starou dobrou běhačku obohacenou o několik prvků, jako například možnost rozšíření arzenálu zbraní či odemykání různých budov. Odlišná bude také tím, že Crash zde místo jablíček bude sbírat masky (tzv. Wumpany). Za vývojem hry má stát studio King společnosti Activision, které má za sebou již obrovský úspěch předchozích sérií.

    Legendy se vrací

    Crash Bandicoot není jedinou postavou z herních konzolí, kterou lze najít na mobilním zařízení. Nedávno touhle proměnou prošly další legendy, jako Super Mario nebo Sonic. Pokud jde konkrétně o Crashe, již několika takovými proměnami prošel – nejdříve jej bylo možné hrát na Nintendu nebo Xboxu, později také na PC a teď se nově můžeme těšit na již zmíněnou mobilní verzi.

    A kdy bude hra dostupná? Oficiální datum zatím nepadlo, vzhledem k dostupným indiciím ji ale fanoušci mohou očekávat již brzy a to pravděpodobně do konce roku 2020. Tak co, těšíte se?

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”