• Domů
  • Blog
  • Kvůli posunutí olympiády byla speciální edice Galaxy S20 nakonec zrušena
Kvůli posunutí olympiády byla speciální edice Galaxy S20 nakonec zrušena

Kvůli posunutí olympiády byla speciální edice Galaxy S20 nakonec zrušena

  • 03. 05. 2020
  • Ostatní

Společnost Samsung již několik let sponzoruje Olympijské hry. Nejinak tomu mělo být letos v Tokiu. Dokonce byl již představen speciální model telefonu Galaxy S20+ Olympic Edition. Pandemie nemoci Covid-19 ale způsobila odložení her o rok a také stažení této raritní edice.

Smartphone pro náročné

Speciální edice spoléhá na úspěšný vlajkový model současnosti Galaxy S20+. Ten odpovídá požadavkům i těch nejnáročnějších uživatelů. Nabízí velký 6,7 palcový Dynamic AMOLED displej, 8 GB RAM, úložiště o velikosti 128 GB a baterii (4500 mAh) s možností jejího bezdrátového nabíjení. Samsung se chlubí operačním systémem Android 10 a čtyřnásobnou zadní kamerkou, která zvládne pořídit profesionální snímky. Nechybí ani podpora 5G připojení.

A co olympijská verze?

Speciální modely jsou velmi podobné klasické verzi, co se výbavy týká. Výjimku tvoří navýšená 12 GB RAM a rozšířená nabídka barevných možností. Zatímco klasika nabízí šedé, modré či černé barevné provedení, novinka zaujme svým luxusním zlatým vzhledem. Zadní stranu zdobí logo her – pět propojených kruhů, nápis Tokio 2020 a název distribuční společnosti Docomo.

Pandemie mění plány

Speciální edice byla veřejnosti představena již v březnu letošního roku, její uvedení do prodeje ale bohužel narušil vývoj událostí kolem nemoci Covid-19. Vyhlášení pandemie, zákaz vycházení a další opatření měla za následek přeložení Olympijských her o rok. Z tohoto důvodu byla nakonec zrušena také edice telefonů odkazující na rok konání 2020. Co bude s již vyrobenými kusy, společnost neuvádí.

Novinku měl již tradičně dostat každý účastnící se sportovec, zákazníci mohli zařízení v limitovaném množství sehnat za zhruba 26 400 korun. Jako dlouhodobější partner má Samsung již několik speciálů za sebou, například Galaxy Note 8 pro rok 2018 v Pchjongčchangu, Galaxy S7 edge 2016 v Riu de Janeiru nebo Galaxy Note 3 ze Soči 2014.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”