• Domů
  • Blog
  • Je Planoly nejlepší aplikace na plánování instagramu?
Je Planoly nejlepší aplikace na plánování instagramu?

Je Planoly nejlepší aplikace na plánování instagramu?

  • 09. 08. 2020
  • Podnikatelské postřehy

Ať už jste firma, influencer nebo jen nadšenec, pokud to myslíte se svým instagramovým účtem vážně, může přijít moment, kdy začne být mimo lidské síly myslet na všechno, co se kolem vašeho účtu děje. Dost pravděpodobně tedy začnete shánět nástroj, který by vám pomohl, respektive ve vašem hledáčku bude aplikace na plánování Instagramu. Tou nejznámější je Planoly, je ale také nejlepší? Pojďme se na to společně podívat.

Aplikace na plánování Instagramu? Oč tu běží?

Planoly je aplikace, kterou založila v roce 2013 internetová obchodnice se šperky, jejíž byznys byl provázán s přispíváním na známou obrázkovou sociální síť. Její platforma si klade za cíl usnadnit uživatelům plánování jejich Instagramu. Do aplikace můžete nahrávat fotografie a připravit si k nim popisky včetně hashtagů, označení účtů a odkazů na obchody. Nástroj také nabízí pohled na to, jak bude váš grid vypadat poté, co nahrajete nové fotografie, a umožňuje vám změnit pořadí doposud nezveřejněných příspěvků, abyste s výsledkem mohli být maximálně spokojeni. Pak už stačí jen nastavit datum a čas zveřejnění a aplikace se o nahrání postará sama. Planoly vám nabízí též kalendář, kde si můžete prohlédnout, co jste na konkrétní datum pro své sledující připravili. Můžete si pořídit buď verzi, která je zdarma, nebo si připlatit – vše záleží na tom, v jakém rozsahu chcete využívat služby, které aplikace nabízí.

Aplikace Planoly není jedinou službou

Ano, je tomu tak. Aplikací na plánování příspěvků na Instagramu je doopravdy mnoho. Pro vývojáře je to perspektivní oblast a cílová skupina se rozrůstá. Otázkou zůstává, který z širokého výběru plánovacího softwaru je ten správný?

Odpověď? Zřejmě neexistuje. Každý hledá aplikaci na plánování s trochu jiným cílem, očekává od ní jiné funkce, vyhovuje mu jiné uživatelské prostředí a tak dále. Faktorů je doopravdy mnoho a není se tedy čemu divit, že neexistuje jednoznačně nejlepší nástroj: pro každého „to nejlepší“ znamená něco trochu jiného.

S kým tedy soupeří?

Již zmiňované Planoly cílí na influencery, blogery a módní značky. Nabízí velké množství vychytávek pro označování produktů v příspěvcích. Jejímu jménu též prospívá to, že je nejstarší službou svého druhu a patří mezi oficiální IG partnery.

Nástrojem s velmi podobným zaměřením je Later. Jde o aplikaci, která se zaměřuje spíše na firmy. Ideální je tedy pro společnosti, které spravují větší množství sociálních sítí. Umožňuje totiž plánování příspěvků na více platforem najednou a podobně jako Planoly vychází vstříc nejnovějším trendům jako například označování linků na internetové obchody. I pro běžného uživatele ale nabízí přehledné a intuitivní prostředí a všechny funkce, které by člověk od plánovače Instagramu čekal.

K službám trochu jednoduššího ražení patří například Preview. To cílí na uživatele, který si přeje plánováním získat hezký feed, ale nemá obchodí ambice. Aplikace je čistá a přehledná, cenou za to je ale menší množství funkcí. Nemusíte se však bát, že by Preview neumělo upravovat fotografie nebo zobrazit plánované příspěvky v kontextu příspěvků předchozích.

A co dělat, když máte pocit, že Planoly, Later ani Preview pro vás nejsou to pravé ořechové? Hledat dál! Aplikací se stejným účelem existuje doopravdy hodně, jmenovat můžeme například PlannThat, Postcron, Schedulgram nebo HopperHQ. Zkoušejte, dokud nenajdete tu, která vám sedne.

Co dodat?

Je tedy Planoly nejlepší aplikací na plánování Instagramu? Ano i ne. Záleží totiž na uživateli, který může vybírat z celé škály zavedených a ověřených aplikací, kam se Planoly bezesporu řadí. Pokud tedy sháníte nástroj, který vám s vaším Instagramem pomůže, nemohu vám poradit víc než: zkoušejte, dokud nenajdete to, co vám vyhovuje. A můžete začít právě s Planoly. Plánovací prvotina není zcela jistě šlápnutím vedle.

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.