• Domů
  • Blog
  • Je libo fotky noční oblohy? Realme X3 překvapí zajímavou funkcí
Je libo fotky noční oblohy? Realme X3 překvapí zajímavou funkcí

Je libo fotky noční oblohy? Realme X3 překvapí zajímavou funkcí

  • 29. 05. 2020
  • Ostatní

V minulém roce společnost Realme uvedla novou řadu telefonů X. Základním modelem byl model X2 pro střední třídu, později také X2 Pro určený náročnějším uživatelům. Svým výkonem a schopností rychlonabíjení oba typy příjemně překvapily a zároveň nasadily laťku následující generaci X3 poměrně vysoko. Zvládne ji nový model  přeskočit?

Hlavním tahákem bude SuperZoom

Stejně jako předchozí generace i ta nadcházející má za úkol uživatele překvapit a ohromit zároveň. O to se má postarat funkce SuperZoom, která umožní až 60tinásobné přiblížení fotoaparátu a měla by tak dokázat detailně vyfotit hvězdná souhvězdí na obloze. Hlavní snímač fotoaparátu by měl mít 48Mpx. Nový model má překvapit taky 13Mpx periskopovým objektivem s clonou f/3.0. Generální ředitel Madhav Sheth nedávno sdílel fotografii Mléčné dráhy pořízenou novým modelem Realme X3 SuperZoom, přičemž vyzval ostatní, aby zkusili pořídit podobnou fotografii ze svých telefonů. Pro porovnání.

Generace X3

Funkcemi a zřejmě i cenovou relací půjde o smartphone střední třídy. Kromě zadní sestavy fotoaparátů by měl mít samozřejmě i duální přední foťák, výkon má zajistit procesor Snapdragon 855+, což je sice starší typ, pro tento model se ale jeví jako dostačující. Displej s Full HD+ rozlišením se 120 Hz či baterie kapacity 4200 mAh by měla být stejná pro běžnou i SuperZoom verzi smartphonů, stejně tak nabíjecí 30W technologie. Vyšším model Realme X3 Pro pak nabídne procesor Snapdragon 865, úložiště UFS 3.1 či pamět LPDDR5, což jsou znaky modelů vyšších tříd.

A co vzhled?

Bližší informace o nadcházející generaci zatím nejsou dostupné, k oficiálnímu představení má dojít nejspíše ve dvou vlnách. První by měla představit základní typy, druhá pak bude věnována tomu nejvyššímu. Zatím neznáme ani finální podobu smartphonů, ačkoli na internetu už unikla fotografie údajného prototypu některého z nižších modelů. Než k představení dojde, můžeme alespoň sledovat mnohé upoutávky, které společnost začíná postupně poskytovat veřejnosti. K odtajnění detailů by tak mělo dojít již brzy.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

„Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.“