• Domů
  • Blog
  • Jak změnit profilovou fotku na Messengeru bez facebookové aplikace?
Jak změnit profilovou fotku na Messengeru bez facebookové aplikace?

Jak změnit profilovou fotku na Messengeru bez facebookové aplikace?

  • 07. 08. 2020
  • Ostatní

Pokud aktivně používáte chatovací platformu Messenger, ale nejste nadšeným fanouškem Facebooku, možná nemáte v telefonu staženou aplikaci této populární sociální sítě. S tím ale vyvstává spousta problémů a otázek. Například se můžete ptát, jak v Messengeru bez Facebooku změnit vaši profilovou fotku. V dnešním článku se na tento problém podíváme blíže.

Modrá síť sobě

Jak tedy změnit fotku na Messengeru bez Facebooku? Nebudeme chodit kolem horké kaše – profilová fotka se přímo v populárním komunikátoru žádným způsobem změnit nedá. Souvisí to s novinkami, které byly provedeny na počátku tohoto roku a o kterých již máme na blogu článek. Ve zkratce, společnost provozující tyto platformy ukončila možnost používat Messenger bez založeného facebookového účtu. Tím zanikla skupina uživatelů, kteří používali chat odděleně. Vývojáři nejspíše přemýšlí následujícím způsobem: když mají všichni, kdo používají chatovací aplikaci, založený účet na modré sociální síti, proč by si měli profilový obrázek měnit někde jinde? Je to škoda, jelikož stále existuje poměrně velké množství uživatelů, kteří jsou sice aktivní na Messengeru, ale facebookový účet mají deaktivovaný nebo ho zkrátka nepoužívají.

Existuje řešení?

K tomu, abyste kýžené změny dosáhli, budete potřebovat buď otevřít Facebook v prohlížeči, nebo použít mobilní aplikaci. V prohlížeči začnete tím, že otevřete záložku vašeho profilu (je označená vaší fotkou). Pokud myší najedete na váš profilový obrázek, na spodní polovině kruhu se vám ukáže možnost „aktualizovat“. Když na ni kliknete, otevře se vám nabídka, kde si můžete vybrat z již nahraných fotek, nebo nahrát fotku novou. Pak už ji jen stačí opatřit popiskem. Facebooková aplikace má pro změnu profilové fotografie postup podobný – zobrazíte si svůj profil a ťuknete na svoji stávající fotku. Rozbalí se vám nabídka, ze které zvolíte možnost „vybrat profilový obrázek“. Dále je všechno stejné jako v prohlížeči. Na Facebooku se, na rozdíl od Instagramu, fotografie nedá upravovat. Jedinou výjimkou je možnost opatřit ji rámečkem. Ten nejčastěji slouží k vyjadřování různých postojů nebo apelů. Proto si fotografii připravte podle vašich představ předtím, než ji nahrajete.

Shrnutí

Abychom to shrnuli, zatím neexistuje žádný způsob, jak změnit fotku přímo v Messengeru bez Facebooku. Bohužel ani do budoucna nelze předpokládat, že daná funkce bude dodělána. Pokud chcete váš obrázek změnit, musíte použít buď verzi sociální sítě v prohlížeči, nebo si stáhnout aplikaci. Je to škoda, nicméně provozující společnost s tím ani přes údiv některých uživatelů pravděpodobně neplánuje nic dělat.

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.