• Domů
  • Blog
  • Jak smazat účet na Instagramu – krok za krokem
Jak smazat účet na Instagramu - krok za krokem

Jak smazat účet na Instagramu – krok za krokem

  • 07. 06. 2020
  • Podnikatelské postřehy

Založit účet na obrázkové sociální síti je dnes celkem jednoduchý proces. Můžete se však stát, že už vás prostě nebaví být sociální nebo potřebujete zrušit starý firemní profil. Níže najdete můj jednoduchý návod, jak účet na Instagramu smazat.

Jednoduše registruj, složitě smaž?

Jistě znáte populární přísloví „Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají“. Téměř totéž si dovolím tvrdit o sociálních sítích obecně, přesněji o zakládání a rušení účtů. Třeba zde si profil zvládne založit opravdu téměř každý, jelikož tento proces bývá téměř vždy jednoduchý a návodný. Stačí navštívit domovskou stránku a řídit se zpravidla základními pokyny. Ale co když chcete účet na Instagramu smazat nebo deaktivovat? Není to vlastně tak složité, akorát je třeba trošku hledat a hlavně nezapomenout na data.

Stahování dat pro všechny případy

Jakmile se rozhodnete odstranit účet na Instagramu, všechna vaše data již nepůjdou obnovit. Proto tedy doporučuji před tím, než se s jistotou rozhodnete zrušit profil na Instagramu, stáhnout všechny soubory, tedy hlavně fotky, videa, komentáře a direct zprávy. Pro stažení daných informací z vašeho profilu postupujte tedy následovně.

  • Na svém profilu klikněte na nastavení (ozubené kolečko).
  • Poté na „Zabezpečení“ a dále na „Stáhnout data“.
  • Zkontrolujte svoji e-mailovou adresu, na kterou chcete poslat data a zadejte heslo.
  • Nejpozději do 48 hodin vám přijde e-mail s odkazem na stažení vašich souborů.

Pojďme na to radikálně! Jak tedy vymazat profil na Instagramu?

V první řadě je třeba myslet na to, že Instagramový profil je možné smazat pouze z webového prohlížeče, nikoliv z mobilní aplikace. Pro daný trvalký krok je tedy podstatné držet následující postup.

Jak smazat účet na Instagramu

1. Přihlaste se do svého účtu přes webový prohlížeč.

Jak smazat účet na Instagramu

2. Navštivte stránku „Odstranit účet“ (https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/) a zvolte důvod, proč chcete sociální síť opustit.

Jak smazat účet na Instagramu

3. Vyplňte své heslo a klikněte na tlačítko „trvale účet odstranit“.

Jak smazat účet na Instagramu

4. Váš účet je odstraněn a není možné ho obnovit.

Co bude dál?

Pohodlně se usaďte, nyní ušetříte několik hodin, které jste dříve trávili na virtuální zdi. Ne, teď vážně. Pokud se ptáte, co bude dál s Vaší účtem, to je opravdu těžké odhadnout. Důležité je vědět, že se v daném případě již nezobrazuje pro ostatní uživatele, ovšem ani vy se do něj již nedostanete. Myslete však také na to, že vámi sdílený obsah je stále majetkem populární obrázkové sítě. To nevylučuje ani fakt, že jste již svůj účet trvale vymazali.

O autorovi
Ing. Štěpán Zídek
Ing. Štěpán Zídek Finanční ředitel

Blogování není zrovna činnost, kterou běžně dělám. Když už ale něco napíšu, jdu do hloubky. Miluju cappuccino s hustou pěnou, hlasitou hudbu v autě a sport – jsem aktivní hokejista. Rád čtu a pokud je možnost, vyrážím do světa. Pozitivní přístup je pro mě podmínkou k úspěchu.