• Domů
  • Blog
  • Jak se přihlásit na Messenger bez Facebooku
Jak se přihlásit na Messenger bez Facebooku

Jak se přihlásit na Messenger bez Facebooku

  • 15. 07. 2020
  • Ostatní

Přemýšlíte o tom, že si stáhnete chatovací aplikaci, padl vám do oka právě Messenger a nevíte, jak se přihlásit bez Facebook účtu? Existuje vůbec takové řešení? Pojďme se na to společně podívat v našem návodu. Krok za krokem.

S účtem to jde snadno

Pokud se chcete přihlásit do Messengeru, musíte mít založený účet na Facebooku. Dle nových pravidel to bohužel jinak nejde. Tedy ve vší stručnosti: bez existence daného profilu není možné chatovací platformu od vývojářů světově nejoblíbenější sociální sítě používat. V případě, že již účet máte, login pro vás bude hračkou.

Aplikace Messenger

1. Spusťte aplikaci Messenger.

Messenger - přihlášení

2. Vyplňte vaše telefonní číslo (popřípadě e-mail) a vaše heslo. Poté odklikněte „přihlásit se“.

Messenger - nastavení

3. Proklikejte se dalším nastavením a přizpůsobte si službu podle svých preferencí (bude vám nabízet synchronizaci vašich kontaktů s aplikací a možnost posílat SMS zprávy). Za sebe doporučuji nechat Messenger Messengerem a netahat do něj SMSky, ovšem je na individuálním zvážení, jakou možnost si zvolíte.

Můžete začít od píky

Jak už jsme říkali, bez účtu na Facebooku nemáte bohužel žádnou možnost, jak se přihlásit na Messenger. V případě, že profil ještě nemáte, řiďte se následujícími instrukcemi:

Facebook - přihlášení

1. Po prvním spuštění aplikace zvolte možnost „vytvořit nový účet“. Budete přesměrováni na Facebook, kde vyplňte všechny informace, které jsou požadovány (jméno, datum narození, telefonní číslo nebo e-mail, pohlaví, heslo).

Facebook - ověřovací kód

2. Potvrďte založení nového profilu pětimístným kódem, který vám přijde na e-mail nebo telefon.

Messenger - nastavení

4. Nyní si již můžete nastavit aplikaci podle sebe (např. velmi populární je propojení s kontakty v telefonu). Svůj účet můžete ještě zdokonalit tím, že si nahrajete vlastní profilovou fotku. Tento krok není povinný a lze jej přeskočit – nebojte, Facebook vám přisoudí univerzální profilový obrázek (siluetu hlavy).

Jiná možnost není

Bohužel, po změnách, které provozovatel provedl počátkem tohoto roku, neexistuje žádný způsob, jak se na Messenger přihlásit bez použití Facebooku. Pro ty, kteří chtějí populární sociální síť opustit, existuje možnost účet po jeho založení deaktivovat (to znamená, že se profil zablokuje a jméno i fotky se odeberou z většiny sdíleného obsahu, zůstane vám však možnost používat chatovací platformu). Pokud profil doopravdy nechcete a jeho zakládání je vám proti srsti, budete si muset najít pro spojení s přáteli jinou alternativu (pod oblíbenou společnost nespadá například Viber nebo Skype).

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.