• Domů
  • Blog
  • Jak přeházet pořadí fotek na Instagramu?
Jak přeházet pořadí fotek na Instagramu?

Jak přeházet pořadí fotek na Instagramu?

  • 03. 07. 2020
  • Podnikatelské postřehy

Možná vám někdy prolétlo hlavou, že nevíte, jak se mění pořadí fotek na Instagramu. Nebo zrovna přemýšlíte nad tím, že byste chtěli vylepšit a esteticky pozvednout svůj grid, a našli jste v něm místo, kde by se vám hodilo přeházet pořadí příspěvků. Tak či tak, hledáte způsob, jak to udělat. Pojďme se na tento problém podívat blíže.

Zklamání

Nebudu vás napínat. Na otázku jak přehodit fotky na Instagramu? neexistuje žádná jednoduchá a přímá odpověď. Co jste již jednou přidali, to nemůžete jen tak posouvat na jiné místo. Je to velká škoda, sociální síť s tím však nejspíš nechce nic dělat – možnost, jak přeházet pořadí fotek, na Instagramu nikdy nebyla a vývojáři její přidání neplánují. Existují ale jiné způsoby, jak váš profil upravit.

Schovávání a další kompromisy

Prvním částečným řešením problému, jak přesunout fotky na Instagramu, je skrytí starších fotografií, které vám v gridu překáží nebo kterých se chcete zbavit. V detailech příspěvku se vám ukáže možnost „archivovat“. Pokud ji zvolíte, fotografie se už nebude na vašem účtu zobrazovat, ale nesmaže se úplně a vy ji v aplikaci budete stále moci dohledat (v kartě „archivované“). Takto můžete skrýt obrázek, který nezapadá nebo přebývá, a krásně tak zarovnat svoji nástěnku. V případě, že si odstranění fotografie rozmyslíte, můžete ji vrátit (najdete ji mezi archivovanými a v detailech vyberete „zobrazit na profilu“). Nevýhodou však je, že se ukáže na tomtéž místě, odkud jste ji stáhli.

Fotografie můžete z gridu také vyjmout a pak nahrát znovu v pořadí, které vám vyhovuje více. V případě, že jste je již z vašeho telefonu nebo počítače smazali nebo je nemáte uložené v úpravě, v jaké visely na vaší nástěnce, není třeba zoufat. Existují aplikace, prostřednictvím kterých můžete své již zveřejněné obrázky uložit do zařízení (např. Instagram Photo Downloader).

Bez těchto utilitek byste museli pořídit snímek obrazovky s danou fotkou a následně ho oříznout, což je také cesta, ale hrozí, že vám na horním nebo dolním okraji zůstane bílý proužek, který nemusí vypadat hezky. Taktéž značně přijdete o kvalitu a to přeci nechcete! Tento způsob problém jak přehodit fotky na Instagramu částečně řeší, ale pořád by asi bylo lepší mít možnost po libosti přetahovat fotky stylem „drag and drop“ na místo, kde se vám líbí nejvíce. Ale to fakticky nejde!

Lepší je plánovat budoucnost

Se starými příspěvky se tedy příliš hýbat nedá. Co je psáno, to je dáno. S čím se ale dá pracovat velmi dobře, jsou příspěvky budoucí. Přejete-li si tedy nějak změnit vzhled vašeho účtu, je pečlivé plánování mnohem schůdnější a lepší cestou než urputná snaha o změnu minulých příspěvků.

Pomozte si aplikací

Existují aplikace, které se vám snaží budování budoucnosti vašeho účtu usnadnit. Mezi nejznámější patří PLANOLY. V této a vlastně i u dalších obdobných aplikacích si můžete prohlédnout, jak bude váš grid vypadat poté, co přidáte plánované příspěvky. Zkrátka a dobře získáte možnost fotografie před jejich nahráním dle libosti přehazovat a upravovat, dokud nejste s výsledkem spokojeni (voila najednou máte způsob, jak na Instagramu přesunout fotky). Také zde můžete příspěvky kompletně připravit včetně popisku, hashtagů a označování lidí či odkazů na obchody a nastavit den a čas, kdy dojde k automatickému zveřejnění, díky čemuž vám odpadnou starosti s hlídáním pravidelného přidávání. Prostřednictvím těchto aplikací můžete plánovat příspěvky nejen na populární obrázkové sociální síti, ale také na dalších platformách, ku příkladu na Pinterestu.

Pojďme si to shrnout

Jak tedy přeházet pořadí fotek na Instagramu? Nijak. Přímá cesta neexistuje. Můžete ale využít některý z řady oslích můstků a kompromisů, které nabízí buď sama aplikace nebo jiní vývojáři. Tak držíme palce.

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.