• Domů
  • Blog
  • Jak obnovit smazané zprávy na Messengeru?
Jak obnovit smazané zprávy na Messengeru?

Jak obnovit smazané zprávy na Messengeru?

  • 06. 09. 2020
  • Ostatní

Pokud jste někdy smazali konverzaci na Messengeru, určitě víte, že vás známý komunikátor před danou akcí varuje, jelikož toto rozhodnutí nemůžete vzít zpět. Proto se situace, kdy si přejete nějakou smazanou konverzaci obnovit, zdá dosti bezvýchodná. V dnešním článku se na tento problém podíváme a ukážeme si, jestli jde skutečně o tak nevratný proces, jak nám aplikace říká.

Existuje vůbec nějaký způsob, jak obnovit zprávy na Facebooku?

Nebudu vás napínat – všechno má své řešení a stejně tak i tento zdánlivě neřešitelný problém. Jak tedy obnovit smazané zprávy na Facebooku? Možností je více, tak si je pojďme ukázat.

Prvním způsobem, jak obnovit smazané zprávy na Messeneru, je zkrátka požádat o kopii druhého člena chatu, na jehož straně konverzace smazaná není. Toto řešení má však mnoho úskalí. Je možné, že jste konverzaci mazali proto, že už daného člověka nechcete vidět, nebo je vám zkrátka nepříjemné oslovovat danou osobu s takovouto prosbou. Ale můžete to zkusit. Nač hledat složité cesty, jak obnovit smazané zprávy na Facebooku, když nejsou vůbec potřeba?

První využití pro upozorňující e-maily od Facebooku

Dalším možným řešením problému, jak obnovit zprávy na Facebooku, je podívat se do e-mailu, který máte připojený k vašemu facebookovému účtu. Pokud máte zapnuté zasílání všech upozornění, v e-mailové schránce můžete najít kopie smazaných zpráv. S velkou pravděpodobností jste však zasílání upozornění vypnuli, protože není v lidských silách udržet e-mail, na který chodí všechna facebooková upozornění, přehledný. Pokud toto zasílání zapnuté máte, nebudu lhát, nad hledáním vašich konkrétních zpráv se možná trošku zapotíte, za pokus to však stojí.

Jít přímo ke zdroji dat

Můžete také zkusit stažení veškerých vašich dat z Facebooku. To se dělá v prohlížeči v Nastavení. Odtud se dostanete do karty „Vaše informace na Facebooku“ (je vlevo v horní části obrazovky). Nyní zvolíte možnost „Stažení vašich informací“. Vyskočí na vás nabídka, kde zakliknete, že chcete stáhnout pouze zprávy. Získáte tak složku ve formátu .zip, kterou následně rozbalíte. Varuji vás předem, tento adresář nebude příliš přehledný. Zprávy se ukládají ve formě HTML dokumentu. Nejsou pojmenovány podle lidí, se kterými jste chat vedli, ale jsou očíslované podle pořadí, v jakém byly tyto konverzace aktivní. Prohledávání složky plné nicneříkajících očíslovaných odkazů zabere nějaký čas. Tento způsob je však nejjistější cestou, jak vaše smazané zprávy na Facebooku obnovit.

Jak obnovit smazané zprávy na Messengeru?

A to ještě není všechno!

Existují ještě různé aplikace, které skýtají možnost, jak obnovit smazané zprávy na Messengeru. Ty však fungují jen pro zařízení od Applu, která ukládají kopie odeslaných zpráv do hardwaru. Pokud jste majitelem iPhonu, můžete si zkusit stáhnout např. aplikaci DataKit iPhone Recovery Recovery a použít ji pro dolování staré messengerové konverzace. Uživatelé Androidu bohužel takovouto možnost nemají. Avšak mějte na paměti, že se jedná o službu třetích stran, tudíž prověření aplikace před instalací do vašeho zařízení je zcela na místě.

Nyní je to na vás

Dostali jsme se na konec – náš článek obsahoval všechny možné způsoby, jak obnovit smazané zprávy na Messengeru. Doufám, že aspoň jeden z nich bude pro váš konkrétní případ efektivní a že si staré zprávy zase budete moci přečíst. Přejeme hodně štěstí!

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.