• Domů
  • Blog
  • Jak dostat ozdobné písmo na Instagram?
Jak dostat ozdobné písmo na Instagram?

Jak dostat ozdobné písmo na Instagram?

  • 13. 09. 2020
  • Ostatní

Při prohlížení různých profilů a příspěvků na Instagramu se vám mnohdy před očima mihne popisek psaný ozdobným písmem. Vypadá to pěkně, říkáte si, to bych chtěl taky zkusit, jak tam asi uživatelé ty hezké klikyháky dostávají? Na tuto otázku v dnešním článku dostanete odpověď.

Hezké písmo na Instagramu? Je to jednoduché

Pokud jste se už někdy snažili vepsat do bia nebo k příspěvku ozdobný popisek, nejspíše vám po chvíli došlo, že samotná aplikace žádnou takovou možnost nenabízí. Nad tím ale není třeba zoufat – vždycky existuje nějaké řešení a vkládání hezkého písma na Instagram není žádnou výjimkou. Nejjednodušším způsobem, jak dostat na Instagram ozdobné písmo, je použití některého z široké škály online nástrojů. Mezi ty nejznámější patří například igfonts.io, Instagramfonts.com nebo Fonts for Instagram. Podobných služeb je však na internetu nespočet, stačí hledat. Všechny fungují na stejném principu. Po otevření stránky v prohlížeči se vám zobrazí okno, do kterého napíšete text, který chcete dostat na Instagram do ozdobného písma. Následně se vám nabídne velké množství řádků. Na každém z nich je váš text napsán v jiném fontu, vy si jen vyberete, který se vám líbí nejvíce. Pak svůj zvolený řádek zkopírujete a vložíte do instagramové aplikace do popisku nebo do bia. Voila, jednodušší by to snad ani být nemohlo.

Jednotlivé nástroje se liší především prostředím a nabídkou fontů, proto doporučujeme zkoušet, dokud nenajdete tu službu, která vám sedne nejlépe. Existují také mobilní aplikace, které jsou určené pro vkládání hezkého písma na Instagram. Jmenovat můžeme například Fontify, na Google Play nebo v Apple Store jich však opět naleznete mnohem více. Tyto aplikace fungují úplně stejně jako online nástroje – do prvního okna vepíšete svůj text a následně si vyberete váš font.

Lze převést text s diakritikou?

Pokud chcete na Instagram do ozdobného písma dostat text s diakritikou, musíte bohužel počítat s tím, že se výběr fontů velmi zúží. Některé fonty mají znaky s čárkami a háčky připravené, není jich ale příliš. Tento problém se dá řešit jen kompromisy – můžete si vybrat z omezené nabídky fontů připravených na speciální znaky, spokojit se s tím, že jeden znak vybočuje z řady ostatních, nebo vepsat a převést text bez diakritiky. Některé fonty jsou natolik odlišné od běžného písma, že vypuštění pár háčků a čárek bude mnohem méně nápadné než jeden znak běžného fontu v ozdobném nápisu (ፈᏂᎩᏖᏒý ᏖᏋᏝᏋᎦᎧᏁ vs ፈᏂᎩᏖᏒᎩ ᏖᏋᏝᏋᎦᎧᏁ). Poslední a složitější možností je volba textu tak, aby nebyla žádná diakritika vůbec potřeba, ne vždy je však možno najít v češtině vhodný ekvivalent bez čárek a háčků. Je tedy pouze na vás, kterou z cest půjdete a jaké řešení si vyberete.

Nyní jste profesionálním dekoratérem

V dnešním článku jsme si tedy rozebrali, jakým způsobem se dá na Instagram dostat hezké písmo. Pokud vás tedy někdy popadne chuť svou sociální síť ozdobit, už budete vědět, kde hledat ty správné online nástroje nebo aplikace a jakým způsobem ozvláštnit svůj popisek nebo bio. Tak směle do toho, přejeme vám hodně zdaru!

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.