• Domů
  • Blog
  • Instagram spouští novou funkci připínání komentářů. Takto funguje
Instagram spouští novou funkci připínání komentářů. Takto funguje

Instagram spouští novou funkci připínání komentářů. Takto funguje

  • 17. 07. 2020
  • Podnikatelské postřehy

Počet uživatelů Instagramu stále roste. Známá mobilní aplikace vznikla především za účelem nahrávání a sdílení fotografií. K dnešní podobě však vedlo hned několik vylepšení. Můžeme tak vkládat i videa nebo nahrávat Instagram Stories, na která nám bylo umožněno dokonce reagovat. Tentokrát pro nás vývojáři připravili novou aktualizaci, což ocení převážně uživatelé, kteří rádi sledují a čtou komentáře u příspěvků.

Uspořádání komentářů?

Nová funkce není nijak složitá. Jejím hlavním účelem je třídit a zvýrazňovat. Uživatel si u svého příspěvku může připnout (a tím i zvýraznit) například pozitivní komentáře, tudíž ty negativní nepůjdou na první pohled vidět. Takto může novinka efektivně zabránit šikaně, rasismu a celkově obtěžování na Instagramu. Připnout bude možné až tři poznámky uživatelů, jimž se zároveň zobrazí informace o tom, že byly autorem zvýrazněny. Stejně jako bude možné jednotlivé komentáře připnout, snadno půjdou i odepnout.

A jak na to?

Postup rozlišuje dvě možné varianty související s rozdílnými operačními systémy. V případě Androidu stačí déle podržet prst a k dosavadní nabídce (odpovědi, hlášení, odstranění) přibude připnutí. U iOS zařízení lze funkci aktivovat posunutím komentáře do strany. Jednoduché, co myslíte? Samozřejmě, aby byla novinka přístupná, je nutné mít aktualizovanou mobilní aplikaci na nejnovější verzi.

Instagram prostě jede

Protože s rostoucí oblibou rostou také nároky uživatelů na jednotlivé aplikace, Instagram už si mnohými vylepšeními prošel. Jak jsme již v úvodu článku zmiňovali, kromě fotek a videí můžeme vytvářet také příběhy (Stories) s textovými komentáři, emotikony či nálepkami. Těmto možnostem lze ale zamezit vypnutím v nastavení. Další velkou novinkou bylo zobrazení více fotek v jednom příspěvku. Funkce Boomerang pak umožňuje natočit krátké čtyřsekundové video, které zachytí pohyb, jenž poté opakuje.

Jak je vidět, populární sociální síť rozhodně nezahálí. Proto si již nyní můžeme být jistí, že ani nejnovější funkce připínání komentářů nebude určitě poslední. Novinka byla již v květnu testována na malém vzorku uživatelů, nyní je dostupná všem. Tak co, využijete ji?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”