Instagram remixuje

Instagram remixuje

  • 17. 04. 2021
  • Ostatní

Instagram představuje novou funkci nazvanou Remix umožňující reagovat na zveřejněné video jiného uživatele. Dlouho očekávaný update ale zase až tak úplně novinkou není, podobnost s funkcí konkurenční sociální sítě totiž nemusí být vůbec náhoda.

Inspirace u konkurence

Jak už to tak bývá, když jeden představí úspěšnou novinku, konkurence nemůže zůstat pozadu a brzy se snaží dané uchopit po svém. Přesně tohle může platit i v případě funkce Remix, která umožňuje připojit k již existujícímu videu (Reels) jednoho uživatele reakci uživatele druhého – tedy jej remixovat. Pokud se vám tato funkce zdá povědomá, vězte, že vůbec nejde o žádnou novinku, nýbrž o inspiraci funkcí Duet konkurenční sociální sítě Tik Tok. Původním záměrem bylo uživatelům umožnit reagovat a být více aktivními – a tento plán vyšel na jedničku. Proto jej kromě Instagramu brzy představí také Snapchat.

Jak na to?

Nová funkce Remix bude součástí Reels a její použití bude velmi snadné. Stačí najít video, které chcete remixovat, kliknout na tři tečky a zvolit možnost „Remixovat toto video“. Vedle stávajícího videa by se měl zobrazit prázdný prostor pro video, které chcete přidat. Po dokončení jeho nahrávání lze dělat další úpravy, jak jsou uživatelé doposud zvyklí (měnit hlasitost, komentovat, apod.). Funkci ale lze využít pouze u nově nahraných videí. Aby šla remixovat i ta starší je třeba ručního povolení nebo jejich znovu nahrání. Vaše vlastní remixy pak naleznete ve svém profilu na kartě Role, prostřednictvím funkce Aktivita.

Remixujte!

Funkce byla pro veřejnost dostupná již nějaký ten pátek v beta verzi, podle oficiálních informací by ji měli mít k dispozici již všichni uživatelé (platí pro iOS i Android). K oficiálnímu spuštění v plné verzi došlo koncem března, takže pokud jste o ní dosud nevěděli, nyní ji můžete směle vyzkoušet.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”