• Domů
  • Blog
  • Instagram bez přihlášení. Jak zobrazit fotky a profily uživatelů?
Instagram bez přihlášení. Jak zobrazit fotky a profily uživatelů?

Instagram bez přihlášení. Jak zobrazit fotky a profily uživatelů?

  • 22. 07. 2020
  • Ostatní

Představte si, že máte nějakého známého, říkejme mu třeba Ondřej, se kterým jste byli na výletě a víte, že nějaké fotky z něj nahrál na populární obrázkovou síť. Rádi byste se na příspěvek podívali, ale bohužel na populární sociální síti určené ke sdílení fotek nemáte profil a nechcete si ho ani zakládat. Nejspíš tedy narazíte na to, že zobrazení jakéhokoli účtu na Instagramu bez přihlášení není žádná legrace. Ale, jak už to bývá, vše má své řešení.

Starý dobrý Google vždy pomůže

Prvním a nejspolehlivějším způsobem, jak zobrazit fotky uživatelů bez registrace na Instagramu, je použití internetového prohlížeče. V případě, že hledáte profil nějaké veřejně známé osobnosti, stačí do vyhledávače zadat její jméno a IG profil (např. Leoš Mareš Instagram). První výsledek bude s nejvyšší pravděpodobností správný. Dávejte si jen pozor, abyste neotevřeli nějakou fanouškovskou stránku a nepokládali ji za oficiální účet dané osobnosti. Nejlepším signálem pravosti účtu je logo „ověřeno“ udílené přímo sociální sítí. Nalezený profil stačí rozkliknout a voila, jste tam.

Pokud však hledáte profil přítele či známého (třeba právě onoho příkladového Ondřeje, se kterým jste byli na výletě), je ideální získat přímo odkaz na jeho profil. Když ho nemáte, můžete zkusit též vyhledávání na internetu, ve většině případů ale profil tímto způsobem nenajdete. I kdyby se vám to poštěstilo, tím negativa nekončí. Verze Instagramu v prohlížeči bez přihlášení je bohužel velmi limitovaná a jste ochuzeni o velké množství funkcí. Nemůžete si zobrazit detaily příspěvků (čímž přijdete o popisky a označené účty). Instagram vám bez registrace také neumožní projít celý grid daného člověka – poté, co uvidíte určitý počet příspěvků, vás utne vyskakovacím oknem. Toto zobrazení je však dostačující, pokud se chcete jen podívat na pár fotek z výletu s @ondřejzhornídolní.

 

Instagram bez přihlášení. Jak zobrazit fotky a profily uživatelů?

Instagram bez registrace nemusí být překážka

Možná se zdá, že jsme již vyčerpali všechny možnosti, existují ale i oslí můstky. Můžete například zkusit zobrazování nahraných fotografií na jiných sociálních sítích. Někteří uživatelé totiž příspěvky nahrávají na více platforem. Takže stačí, když našeho Ondřeje najdete například alespoň na Facebooku. Zkuste také společné kamarády. Znáte někoho z nich na síti? Mrkněte například do fotek nebo na přání k narozeninám, třeba budete mít štěstí a náš příkladový Ondra bude na společné fotce nebo napíše originální příspěvek na zeď. Tato varianta ale také bohužel není stoprocentní.

Ještě jedna cesta, jak z toho ven

Na internetu existuje taktéž velké množství systémů, které zrcadlí veřejné instagramové profily. Mezi stránky podobného ražení patří například Picuki. V případě, že znáte nick daného člověka, systém vám ukáže jeho příspěvky skoro bez omezení. K fotkám z výletu se tedy dostanete raz dva, pokud má náš příkladový @ondřejzhorníholní veřejný profil (soukromé účty nelze zobrazit jinak než s registrací a svolením ke sledování od člověka, kterému účet patří). Pokud se ale uchýlíte k používání těchto služeb, mějte prosím na paměti, že v žádném případě nedoporučujeme zasahovat do soukromí daného uživatele. To se přeci nedělá. Obsah, který je nahrán na internet, se sice stává veřejným a přístup k němu má kdokoliv, ale sledovat někoho jen tak je trochu jako následovat ho na ulici.

Závěrem

Ať už tedy profil na Instagramu máte či ne, vždy existuje možnost, jak bez přihlášení zobrazit fotky a profily jiných uživatelů. Pokud vám stačí málo, můžete se zkusit podívat na limitovanou verzi cizího profilu, kterou nabízí Instagram pro uživatele bez registrace. Další variantou je hledat na jiných sociálních sítích nebo najít na internetu službu, která cizí profily zobrazuje. Vždy ale prosím myslete na morální stránku věci. Pokud chcete nějaký profil na obrázkové sociální síti sledovat pravidelně, založením účtu si dokonce ušetříte práci s věčným vyhledáváním.

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.